Отборите във Висшата лига получиха позволение да преминат към втория етап  от плана за рестарт на първенството - тренировки с контакт. През изминалата седмица тимовете имаха право да провеждат занимания на групи. Тази сутрин правителството във Великобритания официално даде "зелена светлина" с разхлабването на нова група мерки в условията на пандемия.

"Спортистите могат да преминат към Фаза 2 от подготовката си - се казва в съобщението. - Това означава възобновяване на тренировките с контакт между състезателите. Това е важно, за да могат да се върнат двубоите в много спортове. Контактите между спортистите са необходими, за да пресъздадат условията на самите мачове.""

За предпочитане е този тип занимания да стартират на малки групи от по 2-3 спортисти, след това постепенно да премине и в по-големи групи от по 4-12 спортисти, за да се стигне в края до целия отбор и то без никаква социална дистанция между атлетите. Подобно на Фаза 1, за Фаза 2 пак ще се очаква спазването на дистанция с изключение на самите тренировки в група", добавиха от правителството.

Плановете са за подновяване на Премиър лийг от средата на юни.

Английската Висша лига разработва план за подновяване на сезона

Английската Висша лига разработва план за подновяване на сезона

Мачовете трябва да приключат до 30 юни