Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е на мнение след победата с 1:0 срещу Брентфорд, че битката за титлата във Висшата лига с Арсенал и Ливърпул ще бъде до края.

"Брентфорд е много труден отбор за побеждаване. Срещу Томас Франк винаги е трудно и ще бъде трудно. Айвън Тони е много голям майстор, наистина добър играч. Освен това те са наистина добър отбор. Имахме много голови ситуации, като се има предвид колко е трудно да се играе срещу тях и най-важното е, че успяхме да спечелим мача. Представянето на отбора беше наистина добро, за пореден път, и аз съм щастлив от резултата.

Мисля, че имахме по-малко шансове за гол през второто полувреме, отколкото през първото. Имахме малко трудности през второто полувреме. Бяхме търпеливи и успяхме да дочакаме момента си. Холанд беше контузен дълго време. Той винаги е заплаха за противниковите защити във всяка една ситуация. Имаме нужда от този тип играчи.

Ако някой се съмнява в Ерлинг Холанд, тогава той ще си свърши работата. Вие правите грешка. Той е невероятен играч. Не го критикувайте, той ще ви затвори устата. Рано или късно той ще го направи. Два месеца беше извън игра, загуби баба си, не е лесно за човек. Говорихме за пропуснатите шансове срещу Челси и разбрах твърде късно, че баба му е починала, но той не каза нищо преди мача за нейната смърт.

Пътят в първенството е дълъг. Все още има много мачове. Разбира се, по-добре е да спечелим. Пропуснахме възможността срещу Челси. Толкова се гордея с отбора си. По-близо сме, но сме в същинската част от сезона. В този период са трудните мачове. Почти съм сигурен, че с Арсенал и Ливърпул ще сме в битката за титлата до края. В следващите седмици може да се прибави и още някой отбор.

Не можехме да използваме Кевин Де Бройне срещу Брентфорд, защото той имаше проблеми в подколянното сухожилие и не исках да поемам излишен риск", каза още Хосеп Гуардиола.

Пеп Гуардиола се извини на Калвин Филипс

Пеп Гуардиола се извини на Калвин Филипс

Нарекъл го с неуместен епитет