Евертън се намира в много трудна ситуация в последните години, в които клубът непрекъснато се бори за оцеляване във Висшата лига.

Наред с това, пред "карамелите" възникна и сериозен финансов проблем, тъй като клубът не може да осигури необходимите средства за следващата фаза от строежа на новия си стадион.

Причината за това е неяснотата около собствеността на клуба, тъй като сделката с компанията "777 Partners" не е одобрена.

Така Фарад Мошири продължава да бъде бос на Евертън, но самият той не може да осигури пари за новата арена.

Затова и строежът на стадиона, чиято цена ще бъде около 760 милиона паунда, ще се забави.

"Клубът продължава да води преговори за осигуряване на финансиране за следващия етап от строежа на Брамли-Муур Док. Проучват се различни варианти, но клубът все още не си е осигурил правно обвързващи гаранции. Бордът е уверен, че финансирането ще бъде осигурено. Директорите обаче признават, че тази несигурност може да породи значителни съмнения относно способността на клуба да продължи да функционира нормално", каза Мошири.

Друг проблем пред Евертън е и фактът че, компанията Everton Stadium Development Limited има вече дългове в размер на 539.1 милиона паунда, което с 283.1 милиона повече в сравнение с предходната година.

Евертън е с много сериозни финансови проблеми

Евертън е с много сериозни финансови проблеми

Има опасност да не могат да завършат стадиона си