Треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров за пореден път обяви, че ситуацията в клуба е много лоша. Той добави, че няма яснота какво ще се случи с тима. Той и играчите имат да взимат по две заплати, а освен това им се дължат и премии. 

"Всеки има правото на глас и на мнение за кого да си го даде. Не мисля, че това има някакво значение по принцип. Ако новият кмет има желание да помогне на отбора, тогава ще помогне. Истината е обаче, че парите от Община Русе няма как да стигне доникъде за издръжката на един отбор от Първа лига. 

Отборът има нужда от собственик, който да дава лични пари. Трябва да има човек, който да вади по поне 150 хиляди лева месечно за този клуб, за да може той да функционира. Отделно да има спонсори и общината също да помага. Отделно трябва и феновете да идват на стадиона. Да се продават билети, фенски артикули. 

Нямам думи, честно ви казвам, че нямам думи. Това мога да кажа за моментното ни положение. Много е тежко. Не ме питайте как мотивирам момчетата. Ако бях на тяхно място не знам, дали щях да търпя всичко това.

След броени дни стават два месеца без заплата, имаме да взимаме и премии. Лошото е, че няма светлина в тунела. Няма никаква яснота от къде ще дойдат парите и как ще дойдат.

Искам да сваля шапка на моите момчета. Имам прекрасни футболисти и един прекрасен колектив. Силно се надявам нещата по един или друг начин да си дойдат на мястото", заяви Киров пред "Novsport". 

Дунав пусна билетите за мача с Ботев (Пловдив)

Дунав пусна билетите за мача с Ботев (Пловдив)

Срещата е в сряда