Старши треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров очаквано бе доста разочарован след загубата на тима му от Ботев (Пловдив) в мач от 15-ия кръг на българския шампионат. За русенци обаче загубата не е най-лошата новина. "Драконите" са в тежка финансова криза и бъдещето им не е ясно. 

Ботев (Пловдив) победи Дунав с 2:1

Ботев се справи с Дунав за първа победа като гост от 375 дни

Фернандо Виана герой за "канарчетата"

"Доколкото можехме показахме някакъв облик. Проблемите са много. Предполагам, че всички знаете за какво става въпрос. На такава фаза съм, че съм безпомощен.

Аз не съм запознат с всичко от финансова гледна точка на отбора. Говорил съм с футболистите. Подхвърлиха, че не искат да тренират, но това няма как да се случи. Имат договори. Неяснотата убива всички футболисти", заяви Киров след срещата.

"За моето оставане начело на отбора, нямам с кого да разговарям. 70-80% от футболистите са в отбора заради мен. Аз съм последният човек, който ще напусне клуба. Те няма как да спрат да тренират. Ще разговарям отново с тях. Най-важното е да дойде човек, да се повдигне въпроса с финансирането", добави още старши треньорът на русенци.

Дунав (Русе) пред разпад, играчите спират да тренират

Дунав (Русе) пред разпад, играчите спират да тренират

Фтболистите имат да получават по 2 заплати и премии