Локомотив (Пловдив) победи Дунав като гост с 2:1 и се класира за 1/4 финалите на турнира за Купата на България. Попаденията за състава на Бруно Акрапович реализираха Анте Аралица и Бирсент Карагерен, които се разписаха през второто полувреме, а за домакините точен бе Александър Александров в заключителните минути на срещата.

Гостите от Пловдив, които наскоро загубиха в мач за първенство, днес бяха далеч по-добрият отбор и закономерно стигнаха до крайния успех, който можеше и да е по-изразителен за тях.

Дунав - Локомотив (Пловдив) 1:2!
на живо

Дунав - Локомотив (Пловдив) 1:2!

Двата в спор за място на 1/4 финалите за Купата на България

Срещата започна с натиск на футболистите на Акрапович, които още в 3-ата минута имаха шанс да открият резултата, но удар от въздуха на Озболт в долния ляв ъгъл, бе спасен от Станислав Антонов.

Последваха нови атаки към вратата на "драконите", но Аралица и Карагерен не успяха да се възползват от ситуации в наказателното поле на съперника.

Домакините можеха да стигнат до първа опасност пред вратата на Мартин Луков след 20 минути игра, но удар от удобна позиция от фаул попадна в стената.

До края на първите 45 минути не се случи нищо по-любопитно и така двата отбора се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

Втората част започна по сходен начин на първата - Локомотив атакуваше, а Дунав се бранеше.

Бетонът на "драконите" издържа обаче до 64-ата минута!

Снимка 386643

Източник: LAP.bg

При пореден пробив и топка към Димитър Илиев, последният свали технично с гърди към Аралица, който откри резултата - 1:0 за Локомотив!

Минути по-късно "смърфовете" удариха за втори път!

Ален Озболт намери Бирсент Карагерен във вратарското поле, за да може нападателят на Локомотив да покачи на 2:0!

В този момент стана ясно, че Дунав много трудно може да се върне в мача, макар че в заключителния четвърт час футболистите на Людмил Киров опитаха хаотичен натиск.

Той все пак доведе до едно попадение в добавеното време на срещата, когато Александров с удар от наказателното поле намали на 1:2, оформяйки крайния резултат.

Снимка 386644

Източник: LAP.bg