Днес завършва 70-тото юбилейно на обиколката на Романдия, френскоговорящата част на Швейцария.

 Във вчерашния четвърти етап британецът от кенийски произход Кристофър Фрум, спечели след като успя да се откъсне, използвайки двете изкачавания Барболесо. Фрум направи атака заедно с Тиджей ван Гардерен от БМК. Те застигнаха Боб Юнгерлс (Етикс-Куик Степ) и Павел Кочетков (Катюша).

„Състезанието засега е много трудно, затова да спечеля „кралския" етап, атакувайки толкова отдалеч е прекрасно чувство." - сподели Фрум на уебсайта на Тийм Скай. „Много е хубаво, че отборът спечели победа и няма да си тръгнем с празни ръце."

Двамата успяха да направят разлика от 45 сек. на основната група, която накрая беше стопена на 4 сек. Ван Гардерен беше погълнат от групата. Спринтът за второто място беше спечелен от Ион Изигире (Мовистар). Трети остана Тибо Пино (ФДЖ). Водачът в генералното класиране Наиро Кинтана завърши пети. Кинтана изключително вномателно следеше действията на втория Тибо Пино и не го остави да направи разлика.

 Фрум загуби всички шансове за постигане на трета победа в тура, след спукана гума в третия етап. Въпреки това той искаше да се докаже в дългия 173.2 км „кралски" етап от Конте до Вилар-сюр-Олон. В него имаше три категоризирани изкачвания и общ наклон от 3,311 метра.

Наиро Кинтана продължава да води в генералното класиране с 19 сек. пред Тибо Пино. Трети е Йон Изигре на 23 сек.
 
Днес е последния етап от Олон до Женева 172км. Очаква се победата в етапа да се реши с финален спринт и Наиро Кинтана да запази жълтата фланелка.Миналата година победител стана руснака  Илнур Закарин (Катюша).