Старши треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров изрази задоволство след победата на водения от него тим с 1:0 срещу Крумовград в 1/16-финалите от турнира за Купата на България. 

 "Труден мач, много борба, много тичане. Най-хубавото е, че момчетата спазиха тактическата дисциплина до последно. В тактически план във фаза защита нещата стояха много добре и мисля, че заслужавахме да победим. Не знам до колко ни върви за Купата, ние имахме един мач срещу Лудогорец под мое ръководство, в който също играхме много добре, победиха ни с дузпа. Не сме стигали до по-късен етап, но съм доволен - победихме силен отбор, тим от Първа лига, който се представя много добре и това нещо може само да ни радва.

Всеки един треньор има амбиции за добро представяне. Аз желая на Станислав Генчев успех в новото начинание. Той е добър треньор и знам, че нещата ще му се получат. Не съм мислил за следващ съперник, концентрирам се върху играта на момчетата, върху това всеки ден те да израстват, да се подобрява играта във всички фази и това е моята цел - отборът да има добра визия.

Имаме доста проблеми с контузени. Ромееш Ивей три дни не тренираше, Румен Руменов не е готов, макар че сега всичко мина на ред. Надявам се да се оправят момчетата, защото така или иначе групата ни не е запълнена. Доволен съм от отношението на момчетата, мисля, че изграждаме хубав колектив. Нещата вървят в положителна линия и аз им благодаря, особено за днес. Мисля, че те дадоха много днес и това ме радва много. Мисля, че футболистите трябва да имат самочувствие, защото някои от тях са взети за играчи за А група, за бързо завръщане и за изграждане на гръбнак на отбора",заяви Петров.

Още един тим от елита отпадна за Купата на България

Още един тим от елита отпадна за Купата на България

Крумовград бе елиминиран от Спартак (Варна)