Капитанът на ЦСКА Юрген Матай даде своята оценка след загубата с 0:1 от Ботев (Пловдив) на Националния стадион "Васил Левски" в първи полуфинален сблъсък за Купата на България.

По думите му армейците са имали малко време да се адаптират към формацията на новия треньор Стамен Белчев.

"Проспахме първите няколко минути на второто полувреме. Те успяха да вкарат. Дадохме им много пространства да играят футбол. Ние също не играхме добре. Имахме няколко дни да се адаптираме към новата схема на треньора. Видя се, че може да играем добър футбол. Те имат добри и бързи футболисти. Дадохме им твърде много свободни пространства. Вижда се, че имаме потенциал с новата формация и нещата ще се получат", започна той.

"Да, когато победиш с 1:0, имаш предимство. Те имат такова. Днес те празнуваха, но това не значи, че ще победят. Отиваме пределно мотивирани за втория мач", заяви асът а ЦСКА.

Той коментира червените картони на Браян Кордоба и Ивелин Попов.

"Мисля, че беше една идея пресилено. Не казвам, че съдията се справи лошо. Свири добре. Надцени ситуацията, можеше да даде жълти картони. Беше малко пресилено два червени картона", сподели той.

"Днес разочаровахме феновете, но те ще са там да ни подкрепят. Ще напълнят агитката на Колежа и няма да се усети, че сме гости", смята Матай.

"Всичко в съблекалнята пазим за себе си. Понякога е по-персонално. Не бих казал пред камера. Може би други играчи биха, но за мен разговорите си остават в съблекалнята", каза още Юрген Матай.

ВАР и Драганов помогнаха на Ботев за победа срещу ЦСКА, но всичко ще се реши в реванша

ВАР и Драганов помогнаха на Ботев за победа срещу ЦСКА, но всичко ще се реши в реванша

Вижте подробности!