Централният защитник на ЦСКА Божидар Чорбаджийски е спряган за трансфер в румънския Стяуа - сега ФКСБ. 

Според публикации от медиите в северната ни съседка защитникът ще бъде привлечен под наем с опция за откупуване на правата му през зимата. Той е представен като непобедим във въздушните двубои, а ръстът му от 192 см впечатлявал.

"Да, вярно е, че преговаряме с играч от чужбина. Преговорите продължават и трансферът все още не е завършен. Той е познат на феновете, но не е бил преди това при нас. Дори не знам как да произнеса името му, но не мога да кажа нищо повече", казва през медиите Нарцис Радукан от ФКСБ.

В Румъния отбелязват, че Чорбаджийски е работил с местния треньор Еди Йорданеску в ЦСКА, като прави дебюта си през 2013 година на 18-годишна възраст. Дебютира за националния отбор през 2016 година, като до момента има изиграни осем мача.

Финансови параметри по сделката не се посочват. Изданията цитират само посочената в сайта Трансфермаркт цена на 24-годишния българин - 1,3 милиона евро.

Румънският гранд има огромни проблеми в защитата от началото на сезона, като след изиграните 6 кръга е събрал едва 4 точки и е допуснал 12 гола.

Валентин Илиев: ЦСКА беше по-добър от Зоря. Като фен ми се искаше отборът да е по-офанзивен

Валентин Илиев: ЦСКА беше по-добър от Зоря. Като фен ми се искаше отборът да е по-офанзивен

"Осиек бяха по-добри от Зоря"