Ръководството на ЦСКА използва социалните мрежи и официалния си сайт, за да направи обществено достояние своето опровержение за некоректната според тях информация относно Анекса за нов стадион на "червените". Ето какво се казва в "армейското" съобщение:

ЦСКА с отсрочка за наема на "Армията" заради новия стадион

ЦСКА с отсрочка за наема на "Армията" заради новия стадион

Ето подробности

"След като анексът, сключен между ЦСКА и държавата, беше разчетен некоректно и създаде неправилни внушения, бихме искали да внесем яснота по казуса, който засяга хиляди "армейци" и е от голям обществен интерес.

В анекса, сключен между държавата и клуба, двете страни се споразумяват до 01.03.23 г. ЦСКА да изготви цялостен инвестиционен проект, въз основа на който да бъде издадено валидно разрешение за строеж на новото съоръжение. Уточняваме - НА НАШ РИСК И ЗА НАША СМЕТКА - без да имаме каквато и да било сигурност, че ще получим разрешение за строеж.

ЦСКА поема задължението да предостави посочения проект на държавата.

И още - според анекса, ще заплатим всички разноски и дължими плащания към избраните чуждестранни и български архитектурни бюра. Ще заплатим изцяло всички държавни и общински такси за разглеждането и одобрението на проекта.

И тъй като се заговори с числа - стойността на всичко това е ШЕСТ МИЛИОНА лева. В цифри - 6 000 000 лв. Казано иначе - сума, която ЦСКА ще вложи за инвестиционен проект, който ще предостави на държавата, без гаранции за времето след евентуално издаване на разрешение за строеж.

Сумата за наеми, която държавата отлага до 01.03.23 г., но не отменя като ангажимент за клуба, възлиза на 500 000 лв. С други думи - 1/12 от инвестицията, която ще направим през това време.

След като стана въпрос за опрощаване и инвестиции, нека припомним и вложеното дотук в базите на ЦСКА:

Асен Дончев претърпя операция в Германия

Асен Дончев претърпя операция в Германия

Ще се възстановява дълго

1️ ~ 3,3 милиона БЕЗ ДДС в наеми и такси

2️ ~ 5 милиона инвестиции в подобрение на инфраструктурата

И не на последно място бихме искали да напомним, че за изграждането на нов, модерен стадион в центъра на София, на мястото на рушащото се в момента съоръжение, ЦСКА ще вложи само и единствено собствени средства и средства, осигурени от инвеститори. Клубът не иска и няма да поиска нито една стотинка помощ от държавата".

ЦСКА се скъса да печели трофеи преди Гриша Ганчев...

ЦСКА се скъса да печели трофеи преди Гриша Ганчев...

Да, ама не!