ЦСКА ще има най-модерния стадион в България в началото на 2025 година. Това стана ясно днес, когато "армейците" официално обявиха споразумението със спортния оператор SPORTFIVE за изграждането и управлението на новото клубно съоръжение.

"Трябва да сме сигурни, че стадионът работи. Затова всичко, което правим и се случва на стадиона, няма да наруши цялостта на парка. Това, което виждате в момента е определената програма за стадиона. Надяваме се, че на стадиона ще работим с националния отбор, както и с местни и световни звезди, които могат да имат концерти. Феновете ще бъдат много по-близко до самия терен. Местата ще бъдат с малко по-голям наклон и целта ни е да можем да направим цялостното преживяване за феновете много по-интересно. Относно размера разговаряме за капацитет между 15 000 и 18 000 хиляди.

Феновете ще бъдат много по-близо до самия терен. Целта ни е да направим преживяването на феновете много по-интересно. Разговаряме за капацитет между 15 и 18 хиляди. Можем да добавим допълнителни паркоместа. Идеята е да дадем 10 000 м2 обратно на парка, защото го обичаме. Имаме фензона, кафе. След това ниво 1 с офиси, ниво 2 - хоспиталити.

Целият стадион ще е с покрив. Ще се вместим в това, което ни е дадено като обем. Ще има подземен паркинг. Ако се наложи допълнителен паркинг, който да е отвън, той ще е екологично създаден паркинг.

Сбственици на проекта ще са ММС и ЦСКА. За построяването на това съоръжение ще ни бъде нужна подкрепата на всички участници. Заедно със собствениците ще менажираме този проект от началото за срок от 30 години.", заявиха от международния оператор SPORTFIVE.

ЦСКА обяви проекта за "Българска армия"

ЦСКА обяви проекта за "Българска армия"

Вижте подробности