От ЦСКА официално обявиха споразумението със спортния оператор SPORTFIVE за изграждането и управлението на новото клубно съоръжение, което трябва да бъде изградено на мястото на стадион "Българска армия".

Представителят на изпълнителите на проекта за нов стадион на ЦСКА Щефан Хилер, говори за проекта на "Българска армия" и сподели подробности за евентуалния нов вид на съоръжението.

"Това, което сме научили в Германия, не означава, че работи във всички останали страни, така че това, което трябва да направим, е нещо, което ще работи тук. Затова искаме да споделим опита си от Будапеща. Пред 10 години бяхме помолени от държавата и Ференцварош да направим за тях това, което искаме да направим и за Вас. Тогава не знаехме много неща, но можете да видите резултатите след над 3 години работа и 7 години управление на стадиона", каза Хилер.

"Имаме пълната подкрепа от държавата да се промени земята. За Панчарево искаме да изградим цялостно база и ще стане преди 2025-а година. Утре не може да съборим тази барака, тъй като имаме международен партньор, който показа плана и се движим в график. Всичко е съгласувано със ММС и Сердика спортни имоти. Оттук нататък за да бутнем онази барака трябва да спазваме плана с оператора на стадиона. В момента когато дойде на дневен ред да бъде премахната, то тя ще бъде премахната. Доколкото изграждането при подобно партньорство, то считам, че е държавен интерес, да не говорим само за ЦСКА. Всички го искаме този стадион. Ако държавата си изпълнява функциите и вървим по този план, не би трябвало да има проблем. Мисля, че това е в защита на държавния и частния интерес, на ЦСКА, на София. Не би трябвало, който и да дойде като министър, да има проблем. Дано да нямаме пречки, тъй като целият процес е оформен юридически. Колкото по-напред вървим, толкова повече държавата е обвързана", заяви адвокатът на "армейците" Станислав Трендафилов.

"Категорично държавата инвестира само, че предоставя имота, който неюридически казано е на ЦСКА. Това е домът на клуба и милиони хора искат ЦСКА да е тук и са го преживели тук. Пречка от тази страна няма. Някаква конкретна юридическа пречка вероятно ще се появи. За да задвижим проекта сега, всичко е изчистено. Има детайли, които в процеса на управлението и изграждането на стадиона, навярно ще се появяват, но съгласието за този модел с този оператор, който е сред най-големите в световен план е дефиниран юридически.

Снимка 578378

Източник: LAP.bg

"За да сключим договор с подобна компания, сме сигурни, че всичко е наред. Затова сме създали юридическите гаранции, за да не се обърка. Междувременно вървейки за този голям проект, трябва клубът да върви по същия начин и да не се отклонява от пътя си. Имаме партньор с огромен опит и богат бекграунд. Към момента инвестициите ще бъдат около 80-90 милиона лева. Те са осигурени от собствениците на клуба. Един такъв проект независимо колко сме го оценили, то винаги се появяват нови неща. Ако се получи такъв казус, сме осигурили външни инвеститори. Собствениците, а не ЦСКА като клуб, за да не може отборът да не е ощетен в даден етап. Осигурили сме и допълнително финансиране. Не можем да разчитаме, че всичко ще върви финансово както досега. Надяваме се държавата да е зад нас, както досега. Финансирането е отделен от клуба. Футболният клуб няма да бъде обременен с този проект", добави той.

Снимка 578380

Източник: LAP.bg

Трима национали се включиха в тренировките на ЦСКА

Трима национали се включиха в тренировките на ЦСКА

Ето подробности