Тригодишният престой на ганаеца Бисмарк Чарлс в ЦСКА ще приключи през зимата, предава "Тема Спорт".

Младият нападател пристигна на "Армията" в началото на 2021 г., когато бе едва на 19, от Трепча Косово. Той първоначално изкара пробен период, след което бе одобрен от тогавашния наставник Бруно Акрапович и подписа договор за 3 сезона и половина.

ЦСКА излезе с позиция за Суперлигата

ЦСКА излезе с позиция за Суперлигата

Ето какво написаха от клуба

Престоят му в "Борисовата градина" започна по мечтан начин - адаптира се бързо към състава и във финала за Купата на България срещу Арда (Кърджали) вкара попадния гол, с който донесе последното и до ден днешен отличие за "червените".

Оттогава насам обаче кариерата на Чарлс тръгна стремглаво надолу, като е достатъчно да се каже, че това е последният му гол в официален мач с червената фланелка. Той непрекъснато е преследван от травми, като премина и през няколко интервенции.

В края на лятото бе преотстъпен на Пирин (Благоевград) за есенния полусезон, за да възвърне формата си преди да се присъедини към 31-кратните шампиони.

Това обаче не се случи, а вместо това футболистът продължи да е в лазарета и прекара повече време на възстановителни процедури в Панчарево, отколкото в Благоевград. Междувременно договорът му за наем с Пирин изтече, без нито веднъж дори да е попаднал в групата на "орлетата".

Така Чарлс отново е активен състезател на ЦСКА, но от вицешампионите не са заинтересовани от неговите услуги, предвид че контрактът му изтича през лятото. Вместо това червените ще опитат да разтрогнат с ганаеца, който освен всичко друго не разполага и с паспорт от Европейския съюз, което създава логистични проблеми.

Бусато: Убеден съм, че тази година ще прекъснем хегемонията на Лудогорец

Бусато: Убеден съм, че тази година ще прекъснем хегемонията на Лудогорец

Ето какво каза