Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато, който е най-постоянният играч на "червените" този сезон, даде интервю пред бразилското издание Ogol. com.br. В него той коментира своето бъдеще, като стана ясно, че към него има оферта от клуб от бразилската Серия А.

"Какъвто и да е изборът - дали да се върна в родината си, или да продължа в ЦСКА, ще бъда щастлив. Това са двата ми дома", заяви Бусато.

ЦСКА излезе с позиция за Суперлигата

ЦСКА излезе с позиция за Суперлигата

Ето какво написаха от клуба

"Пристигнах в България с по-малко мачове, но в Бразилия имаше навик вратарите да играят, когато са по-възрастни, тъй като се смятаха за по-опитни. Но натрупах много опит като играх постоянно в България и това ме направи по-добър вратар", добави той.

Бусато разкри и как се е стигнало до преминаването му в ЦСКА. "Нещата се случиха много бързо. Бях в Итуано и се появи тази възможност. И когато Бог има цел, нещата протичат естествено", казва той.

В един момент Бусато трябваше да носи осем фланелки едновременно, за да играе мачове през суровата зима. Казва, че днес вече няма нужда от толкова защита.

Бивши звезди на ЦСКА поляха годишнина от 29-ата

Бивши звезди на ЦСКА поляха годишнина от 29-ата

На събитието присъства и Димитър Бербатов

"Наистина в студения сезон е много сложно, винаги трябва да тичаме на терена, за да не мръзнем", обясни Бусато, който също разкри, че се е адаптирал добре към страната. "София е много гостоприемен град и днес се чувствам като у дома си".

Вратарят има до момента четири пълни сезона в ЦСКА, като спечели Купата на България през сезон 2020/21.

"Спечелването на титли в ЦСКА е това, което се стремя да правя сезон след сезон, за да оставя наследство. През миналия сезон имахме няколко поредни победи, в допълнение към най-голямата точкова кампания на ЦСКА в шампионата.

Спрягат още един чужденец за ЦСКА

Спрягат още един чужденец за ЦСКА

Ето кой е той

Но за съжаление се намесиха външни фактори и това не беше по силите ни. Убеден съм, че тази година ще прекъснем хегемонията на Лудогорец. Имаме много силна група и наистина най-голямото ми желание в ЦСКА е да бъда шампион", каза Бусато.