От ЦСКА излязоха с официална позиция относно контролата Македония Гьорче Петров, в която се съобщава, че срещата ще е се изиграе по план, а "червените" предлагат двата отбора да излязат на терена с фланелки "НЕ НА НАСИЛИЕТО!".

Ето какво написаха "армейците":

"Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели.

Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби.

ЦСКА трябва да плати сериозна неустойка, ако отмени контролата с Македония ГП

ЦСКА трябва да плати сериозна неустойка, ако отмени контролата с Македония ГП

Едва ли ще се случи

Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки "НЕ НА НАСИЛИЕТО!". Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция.

Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация."

От ЦСКА взимат окончателно решение за проверката с Македония ГП

От ЦСКА взимат окончателно решение за проверката с Македония ГП

Феновете настояват тя да бъде отложена