ЦСКА ще предложи нов договор на Рубен Пинто. Сегашният контракт на португалеца изтича в края на юни 2020 година и от Нова година той може да преговаря с всеки клуб, където да премине като свободен агент.

На "Армията" обаче са взели решение да се обвържат с Пинто за поне още две години, а не да го оставят да си тръгне без пари, пише "Меридиан мач".

Димитър Пенев: Поредно голямо дело на Гриша Ганчев за ЦСКА

Димитър Пенев: Поредно голямо дело на Гриша Ганчев за ЦСКА

"Отдавна прави жестове"

Новият договор не означава, че Пинто ще остане в ЦСКА общо 6 години, тъй като той вече играе четвъртия си сезон за "червените". Халфът ще може да бъде продаден на друг клуб, като пазарната му цена в момента върви около 2 млн. евро, но "армейците" биха се разделили с него и срещу по-малка сума.

Рубен Пинто бе изпаднал в немилост при Люпко Петрович и не попадаше дори в групата за мачовете, но бе реабилитиран при Милош Крушчич. Дали заради контузията на Жанио Бикел, или заради добрите си игри, португалецът е сред най-силно представящите се футболисти на ЦСКА в последните мачове и сред тези, които навъртяха най-голям километраж на терена.

Пинто е много близо и до подобряване на рекорда на Маркиньос, който е чужденецът с най-много мачове с червената фланелка. Бразилецът с български паспорт има 115 мача за ЦСКА, а Рубен Пинто има до момента 94, но може да подобри това постижение до края на този сезон.