От ЦСКА няма да уважат проекта на арх. Борислав Игнатов да се строи нов стадион върху насипите на "Българска армия". Такова е мнението на адвоката на "червените" Станислав Трендафилов.

"Да, запознат съм с идеите на инж. Игнатов. Още когато той беше кандидат за кмет на София, желаеше да прави срещи с фенове на ЦСКА. Но ние сме 2022 г., искаме да строим стадион, който е от 4-та категория. Само ще ви кажа, че Националният стадион "Васил Левски" е 2-ра категория", обяви Трендафилов пред "Мач Телеграф".

Представиха проект за нов стадион на ЦСКА

Представиха проект за нов стадион на ЦСКА

Арх. Борислав Игнатов запозна с идеята си

"Ако през септември дадат разрешение за строеж, възможно най-скоро ще започнат реалните дейности. Фирмата, която ще реконструира "Армията", е готова още на другия ден да започне. Но си има стъпки и след това, които трябва да се следват. Една от тях е общината да направи коридор за извозване на отпадъците, например. Но архитектът на София присъства на срещата в Министерството на младежта и спорта, което ме прави оптимист. Откакто Радостин Василев стана министър на спорта, всичко върви в правилната посока и съм оптимист, че съвсем скоро ще имаме един нов стадион, какъвто заслужаваме. Защото вижте какво съоръжение имат в Албания, а те дори не са в Европейския съюз. Ако септември ни дадат разрешение за строеж, 1 г. и 9 месеца по-късно ще имаме нов стадион", добави Трендафилов.