ЦСКА вече има постигната договорка с Ал Ахли за трансфера на Али Соу, пише "Тема спорт", цитирайки медии в Египет. Един от водещите сайтове за спорт в страната Еlwatan Sport излезе с новината вчера, че двата клуба са си стиснали ръцете, а "армейците" ще приберат 4 милиона евро. Новият контракт на гамбиецът ще бъде за период от 4,5 години. Според египетските ни колеги, единствено Бордът на директорите на Ал Алхи остава да одобри трансфера.

Аспарух Никодимов пред ТОПСПОРТ: По-добре е, че Крушчич остана начело на ЦСКА

Аспарух Никодимов пред ТОПСПОРТ: По-добре е, че Крушчич остана начело на ЦСКА

"Ако има заместник на Али Соу, защо да не го продадат?"

Шефът в египетския гранд Амир Тауфик е пътувал до София, за да финализира преговорите. Тази информация беше съобщена от известния бивш вратар Ахмед Шобеир, който пази на световното през 1990 година, а сега е телевизионен журналист. Големият страж с над 100 мача за Египет написа: "Директорът, който отговаря за подписването на договори в Ал Ахли - Амир Тауфик, е заминал за България, за да завърши преговорите с ЦСКА за Али Соу".

Новината беше подета от редица други египетски медии, а Elwatan Sport я разви с още информация вчера следобед. Колегите обявиха: "Директорът в Ал Ахли Амир Тауфик съумя да финализира преговорите с ЦСКА за Али Соу. Египетският гранд ще закупи правата на гамбийския нападател. Двата клуба са се разбрали за трансферна сума в размер на 4 млн. евро (8 млн. лева). Договорът на Соу с Ал Ахли ще е за 4,5 години.

Георги Василев-Гочето: Али Соу трябва да остане в ЦСКА

Георги Василев-Гочето: Али Соу трябва да остане в ЦСКА

"Ходът със задържането на Крушчич е логичен"

Първоначално клубът от Кайро е предложил 2,5 млн. (5 млн. лева), а от ЦСКА са пожелали по-висока сума. Исканията на българите обаче са нараснали, след като са получили и други оферти за Соу. В крайна сметка след още преговори се е стигнало до споразумение за 4 млн. евро (8 млн. лева). Сделката единствено очаква финално одобрение от Борда на директорите на Ал Ахли", пишат от Elwatan Sport. Медията има близо 1,5 млн. последователи във Фейсбук.

Соу завърши есента като водещ реализатор на ЦСКА в елита с 9 гола. Той е и №1 в отбора по попадения за 2019-а с 21. "Армейците" придобиха правата му от Киево точно преди година, като италианците запазиха процент от бъдеща трансферна сума.

Али Соу не искал да отива в Ал-Ахли

Али Соу не искал да отива в Ал-Ахли

Нападателят се надява на трансфер в Европа след края на сезона

Ако сделката стане окончателно факт, ЦСКА ще осъществи поредната си сериозна продажба през последните години. Миналия януари Кирил Десподов бе трансфериран в Каляри за 4 млн. евро (8 млн. лева).

ЦСКА и Ал-Ахли не могат да стигнат до съгласие за цената на Али Соу

ЦСКА и Ал-Ахли не могат да стигнат до съгласие за цената на Али Соу

Преговорите продължават и двата отбора могат да сближат позициите си