Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира актуални теми около тима на "армейците" в интерю за ТОПСПОРТ. Треньорът, отстранил действащите европейски шампиони Ливърпул и Нотингам с тима на "червените", говори за представянето на отбора през есента, трансферите, оставането на треньора Милош Крушчич в отбора и очакванията му за пролетния дял на шампионата.

Какво е мнението Ви за представянето на ЦСКА през есента?

- Класирането казва всичко. Разбира се, че е незадоволително, все пак ЦСКА се бори само за първото място. При положение, че не сме на първата позиция това означава, че представянето не бе на задоволително ниво.

Защо ЦСКА загуби точки срещу някои от непретенциозните отбори? Кое е слабото звено на "армейците"?

- Главната причина за това е подценяването. Въпреки, че тимовете са непретенциозни, ЦСКА не трябваше да ги подценява. Тимът трябваше да превъзхожда съперниците, но те не го направиха и съответно загубиха точки. Вината си е само тяхна. Друга от причината за това е постоянните смени на треньорите, което довежда до липса на сработване между играчите. Тъкмо се свикне с единия треньор и изведнъж смяна - това влияеше отрицателно на играчите.

Не е ли малко странно, че ЦСКА привлече само един футболист до момента, в лицето на Ахмед Ахмедов?

- Игрите ще покажат дали Ахмедов е добър. Не го познавам и не мога да кажа как се справя, но радостното е, че се привлече българин. Трябва повече българи да бъдат привличани, за да може отборът да тръгне нагоре.

На кои постове се нуждаят от подсилване "армейците"?

- Много от треньорите отговарят на този въпрос, че им трябват играчи за всеки пост. В отбраната се допуснаха много леки голове през сезона. Напоследък обаче, защитата се стегна и получиха сравнително малко попадения в последните кръгове. В средата на терена тимът не е толкова раздвижен. Постоянно хвърлят топки към нападателите и ги оставят сами в предни позиции, което след това ги затруднява срещу 2-ма или 3-ма защитници. Халовете трябва да са играчи с мисъл и класа. Например в Лудогорец, полузащитниците създават достатъчно добри положения за Кешеру и Швиерчок, а от своя страна нападателите реализират доста попадения. Вижда се, че и в ЦСКА и в някои от другите отбори не се играе по начина, по който трябва. Локомотив (Пловдив) се отличава през този сезон с добрите игри, които прави.

Говори се много за трансфер на Али Соу. Трябва ли да бъде продаден?

- Ако има достоен заместник, защо не? Според мен трябваше Каранга да остане за по-дълго в тима. Да може да се направи силен отбор за Европа, да бъдат постигнати повече победи и съответно да се покачи още повече цената, за да може да бъде продаден за по-добра сума.

Одобрявате ли оставането на Милош Крушчич в отбора?

- По-добре е, че остана, защото е навътре с нещата в отбора. Виждам го,че е млад и амбициозен треньор. Нека да му се даде време да поработи, за да се види до къде ще стигне. Видно е, че стабилизира отбора и тимът заигра доста по-добре, отколкото при Люпко Петрович.

В първия кръг от пролетния дял, "армейците" ще срещнат Левски. Какви са очакванията Ви?

- От старта зависи всичко. Може да те качи на космоса, но може и да те срине в земята и да убие всякакви мечти за постигане на целите. Първият мач е най-важен, особено когато е срещу Левски.

Могат ли "червените" да се завърнат в битката за титлата?

- Положението е такова, че не зависи само от тях. Тимът дори да е безпогрешен през цялата пролет, ако съперниците, които са по-напред в класирането не направят достатъчно грешки, то няма да има шанс за титлата. Все пак, важно е ние да си гледаме в нашата паница, пък за останалото каквото сабя покаже.

Милош Крушчич дава втори шанс на Едвин Джеси в ЦСКА

Крушчич взе важно решение в ЦСКА

Специалистът ще даде шанс на завърнал се в отбора футболист