Треньорът на дублиращия отбор на ЦСКА Стамен Белчев даде интервю за "Тема Спорт", в което сподели любопитни подробности около състава и очерта целите пред неговия щаб. Наставникът подготвя тима за участие във Втора лига, която по план трябва да стартира на 7 август. Велчев, който е бил начело на Любимец, родния си Хасково и дублиращия отбор на Литекс, също така бе част от официалното представяне на червените на "Армията" в събота, като излезе на пистата пред феновете заедно със своите помощници - Ивайло Станев, Ивайло Иванов (треньор на вратарите) и Душко Томаш (кондиционен треньор).

Г-н Белчев, участвахте в официалното представяне на ЦСКА в събота. По трибуните имаше 10 000 зрители, какви са впечатленията ви от атмосферата на "Армията"?

- Атмосферата и подкрепата бяха страхотни. Дойдоха много хора, които, мисля, че останаха доволни от видяното в контролата с Удинезе. Стискам палци и вярвам, че представителният отбор ще продължи да радва привържениците през целия сезон.

Официалните мачове на дубъла също ли ще бъдат на "Армията"?

- Надявам се да е така."Армията" е нашият дом и е редно да играем на този стадион. Това ще е голям стимул за младите момчета, но все още няма твърда яснота по този въпрос.

До този момент изиграхте пет контроли, какви са впечатленията ви от представянето на отбора?

- Показахме добри неща. Имаше голямо желание и старание. Има, разбира се, още какво да се изисква. Трябва да изчистим някои детайли в играта, но се надявам до началото на първенството да отстраним грешките.

Можете ли да отличите представянето на отбора в някоя от контролите?

- Може би в двата мача със Спартак Плевен (5:0 и 3:1). Въпросът е как изглеждаме в продължение на цялата среща. На този етап от подготовката има умора, през второто полувреме правим доста смени и се нарушава ритъмът. Моето изискване е да бъдем компактни през целия двубой и в повечето от проверките дотук ни се получава.

Контролата с Ботев Пловдив беше ли изключение? Тогава ви обърнаха от 2:1 до 2:4...

- Въпреки че загубихме, лицето, което показахме, не беше никак лошо, особено до 60-ата минута. Дотогава бяхме като равен с равен, а все пак Ботев е участник в Първа лига. След смените вече се разстрои ритъмът, но като цяло имахме положения и можеше да вкараме повече голове. Доволен съм до 60-ата минута. А след това до края на срещата играха пет момчета, които са набор 1999 г. Така че е нормално да има разлика. Някои от нашите футболисти тепърва ще навлизат в мъжкия футбол и не бива да имаме прекалено високи очаквания към тях.

Има ли яснота каква ще е основната група, на която ще разчитате в първенството?

- В общи линии - да. Около 22-24 момчета ще изнесат по-голямата част от шампионата.

А ще има ли футболисти, които ще преминат от първия във втория отбор сега?

- На този етап няма такива, това е решение на Христо Янев. Предполагам, че в течение на шампионата ще ни бъдат изпращани някои от футболистите.

Милчо Ангелов е голмайсторът в проверките с 5 попадения, как ще коментирате представянето му?

- Факт е, че той е най-резултатният и може само да ме радва, че влиза с пълна скорост в подготовката. Надявам се да запази тази си форма и за официалните мачове. Милчо има 5 гола, които вкара в три поредни срещи - със Спартак има три попадения при 5:0 и още едно при 3:1, а вкара и на Вихър Славяново. Впечатленията ми не само от него, но и от 90% от отбора са много добри. Страхотно желание и влагане в мачовете и тренировките показваме, което ме радва. Някои момчета тепърва ще играят с мъже, разликата е голяма и ще трябва да се приспособят бързо, така че ни предстои доста работа.

Колко са момчетата, които не са имали допир с мъжкия футбол, или той е бил съвсем скромен?

- Поне 7-8 човека. Някои от тях са записали по 10-15 минути в един-два мача при мъжете и нищо повече. Но вече съм опознал отлично момчетата си и съм наясно, че ще ни трябва Много търпение към тях. Не бива да решаваме отсега, че сме станали добър отбор.

Феновете на ЦСКА си създадоха големи очаквания към крилото Павел Головодов (18 г.) през изминалия сезон. Явно неговото вписване в състава върви добре, след като вкара три гола до този момент в контролите?

- Той е един от големите таланти в българския футбол, дано съм му от полза в бъдещото развитие. Головодов е млад футболист, който разполага с много добри качества и ако продължи да работи по същия начин, го чака добро бъдеще. Това се отнася и за доста други от останалите момчета при нас.

Колко точно са националите във вашия състав?

- Имаме поне 10-11 национали както от младежките, така и от юношеските гарнитури. Сами разбирате, че разполагаме със страхотни таланти, които имат обещаващо бъдеще. И в съвсем скоро време ще започне да се говори за някои от момчетата.

Къде виждате като място отбора във Втора лига?

- Очаквам да сме в челото на класирането.