Мухарем Байрами е човекът, който води съперника на ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите - Македония Гьорче Петров. Само на 36 години, Байрами води втори отбор, като преди да поеме Македония ГП той е начело на друг тим от югозападната ни съседка - Шкупи. Кариерата като футболист на родения в Скопие Байрами не преминава в сериозни отбори, като освен в родината си, той е играл още в Беларус и Литва. Сега пък му предстои сблъсък с ЦСКА, който през миналата година влезе в групите на турнира, където бе заедно с бъдещия носител на трофея Рома, както и със сензацията от Норвегия Будьо/Глимт, който стигна до четвъртфинал в Лигата на Конференциите.

Байрами даде интервю за Дарик радио и dsport по-малко от месец преди първия мач между ЦСКА и Македония ГП, който ще бъде в Скопие на 21 юли.

"Сред най-тежките противници беше ЦСКА. Като помислим, няма да се налага да пътуваме много и ще имаме отлично съседско дерби. Знаем за силата на ЦСКА, знаем за какъв клуб става въпрос, това е един гигант в нашия регион. Ще бъде отличен тест за нас да се изправим срещу ЦСКА в тази надпревара", заяви Байрами.

Той коментира и ролята на тима му като аутсайдер в този сблъсък: "Няма как да не се говори за силата на ЦСКА и за това какъв клуб е, какъв бюджет има, с какви футболисти разполага. Мислим, че ЦСКА е фаворит, въпреки че в последно време във футбола виждаме, че се случват някои изненади. И ние се надяваме да покажем най-доброто на което сме способни срещу ЦСКА, но все пак ЦСКА е ЦСКА и е голям фаворит, но винаги може да стане чудо".

"Не искам да споделям силните ни страни. Като клуб искаме да открием силата на ЦСКА. При нас предимство може да бъде това, че можем да гледаме как е играл ЦСКА в евротурнирите през последните две години. Така ще можем да анализираме този голям клуб, да анализираме не само силните, но и слабите страни на нашия противник. Така ще можем да ги използваме", каза Байрами относно силните страни на своя тим.

Съперникът на ЦСКА в ЛК започна летните си контроли с равенство

Съперникът на ЦСКА в ЛК започна летните си контроли с равенство

Северномакеднците врътнаха равен с Дрита (Косово)

Треньорът на северномакедонския тим заяви, че все още не е гледал контролите, които ЦСКА изигра до момента в Австрия: "Още не сме започнали да гледаме контролите на ЦСКА, но скоро ще започнем да ги анализираме. За мен отправна точка ще бъде представянето на отбора в Европа в последните години. Нормално е сега да гледам и подготовката им, но най-важни са официалните мачове на ЦСКА, защото те ще ми дадат най-правилна информация".

"Ние имахме и други подготовки в Банско. Македония Гьорче Петров всяка година се готви в Банско и това не е нещо ново. Няма причина да сменяме мястото заради това, че ще се изправим срещу отбор от тази страна. В Банско има отлични условия за работа и дори да не правим подготовка в Банско, ЦСКА пак може да ни проучи, тъй като сега се намира по-лесно информация за всеки клуб, за всеки играч. Затова не се притеснявам", каза той относно подготовката на своя отбор, която ще бъде в България.

Мухарем Байрами коментира и своя съперник на пейката на ЦСКА - Саша Илич: "Аз вече играх с Шкупи в Лига Европа. Имам опит като треньор, въпреки че съм млад. Все още обаче навлизам в треньорския занаят. Аз ще се постарая да подготвя отбора и да представим по най-добрия начин държавата ни срещу ЦСКА. Ще играем по възможно най-добрия начин. Що се отнася до Саша Илич - той беше много добър футболист, играл е в големи клубове. Ще е интересно да се надиграваме с него".

Ето къде ЦСКА ще гостува на Македония ГП

Ето къде ЦСКА ще гостува на Македония ГП

Капацитът е 2500 места

"Не, не съм се срещал с него по турнири. Аз съм го гледал като играч, но не сме се срещали. Това ще бъде първа среща между нас", призна треньорът на Македония ГП.

Той каза, че не се познава с български треньори и играчи: "Не, не се познавам с никой от България".

"Ние играем на много малък стадион. Ако играехме на по-голям стадион, сигурно много фенове на ЦСКА щяха да дойдат на мача. От наша страна, се надяваме да дойдат фенове, но не се надяваме на много голям брой наши привърженици на мача", заяви младият наставник относно мястото на провеждане на първия мач между двата отбора.

"Мисля, че това се започна през 2016 г., когато отборът до 20 години игра на Европейското и се справи много добре. Това е едно много добро поколение. После това поколение отиде при мъжете. Успехът на Северна Македония се дължи на това, че всички футболисти играят в силни отбори и играят редовно. Освен това е показателно, че когато имахме чуждестранни треньори, не успявахме да се представяме добре. Сега с Игор Ангеловски направихме добри резултати и се класирахме за Европейското. След това с Благоя Митревски също направихме добри неща и именно това е ключът - родните треньори", каза Байрами относно възхода на националния отбор на Северна Македония.