Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира контролата със Спортист (Своге). Специалистът даде мнение и за ситуацията в българския футбол след Конгреса на Димитър Бербатов и последвалите санкции за клубовете, които участваха.

"Контрола, която може да извлечем максимум полза. Постараха се играчите да се вложат максимално. От всичко съм доволен. От тренировките, от контролата. Това, което искахме направихме. Добър седмичен цикъл с добър завършек. Вложиха се максимално", каза Младенов.

"Не може да не сме в течение с нещата. Всичко това нещо засяга ЦСКА. Всеки един, който работи в клуба, е в час с нещата, които се случват. Следим, коментираме между нас. Това, което става с наказанията е смехотворно. Аз съм човека, който трябва да призовава. Всичко, което се случва в българския футбол е фарс, който рано или късно трябва да приключи, за да може да превключим на друга предавка. Да може да се работи професионално и да се подобрят абсолютно всички условия в българския футбол... абсолютно всичко - правилата, самия шампионат. Всичко, всичко. Във всяка една комисия, във всяка сфера трябва да има професионалисти. Знаем за какво става въпрос. Нито ние, нито вие сте слепи. Знаем умишлените грешки, които се правят по време на мачовете. Всичко, което се стоварва върху нас с наказанията. Всичко е в ущърб не само на ЦСКА, а на българския футбол", каза Младенов.

ЦСКА победи Спортист (Своге) с 3:1

ЦСКА не срещна затруднения и победи Спортист (Своге) в контрола

Стойчо Младенов даде шанс на доста играчи

"Ние всеки ден имаме възможност да работим и върху психиката на играчите. Това ни задължава. Загубихме много точки, не бяхме ефективни в крайната фаза. Имахме възможност да вкараме голове. Анализираме, работим. Бяхме най-неефективни в крайната фаза. Жорди Кайседо ще се прибере щастлив, доволен, надявам се да бъде още по-ефикасен в работата.

Греъм Кери го освободихме до края на седмицата. Утре ще се прибере. Знаете каква е ситуацията с него. Ясно е, че всичко му се отрази, разтърси го и това му повлия върху играта. Не е ефикасен. Той е далеч от играта, която показваше през есента. Отдавам го на проблемите, които има в семейството", завърши треньорът.