Бившият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев даде интервю za Дарик радио и dsport само два дни преди първия мач между "червените" и Базел от плейофите на Лигата на конференциите. Белчев, който сега е начело на дублиращия тим на "червените", води ЦСКА при последния сблъсък срещу швейцарския тим. На първи октомври 2020 г. на "Санкт Якоб Парк" ЦСКА надви Базел с 3:1 и влезе в групите на Лига Европа.

Той заяви, че между мача през 2020 г. и тези сега има голяма разлика: "Със сигурност ще има голяма разлика, защото и в двата отбора футболистите са различни. Раличното е, че и победителят се решава в два мача. Мисля, че няма да има нищо общо на единия мач с другия".

"Следя ги от общ интерес, но виждам, че тази година отборът все още няма победа в първенството. Не мога да кажа нищо за Базел в интерес на истината", каза Белчев за Базел.

"ЦСКА до момента се представя много добре и мисля, че има много големи шансове срещу Базел. Треньорите са добре подготвени и ще се справят с това предизвикателство и отново ЦСКА ще бъде в групите на Лигата на конференциите", заяви Белчев относно шансовете на на ЦСКА да продължи напред и допълни: "Всичко ще бъде важно. Колегите са добре подготвени и ще направят така, че да покажат най-доброто лице на ЦСКА".

Наставникът на дубъла на "червените" заяви, че в мачовете между двата отбора няма да има ясно изявен фаворит: "Не мисля, че на този етап може да се каже кой е фаворит. Предишният път ние бяхме аутсайдери, но вече на този етап от надпреварата не мисля, че ще има явни атусайдери. ЦСКА няма как да бъде аутсайдер с който и да играе. Надявам се да покажем повече зрялост и да излезем победители".

Фенове на ЦСКА настръхнаха срещу Младенов в социалните мрежи!

Фенове на ЦСКА настръхнаха срещу Младенов в социалните мрежи!

Коментарите са много язвителни

"Винаги може и още и трябва да може, за да може нивото на футбола в България да е на по-високо ниво", заяви той по повод представянето на българските отбори в Европа.

"Да, има израстване. Ето, че за трета поредна година ЦСКА е на прага да влезе в групите на Лигата на конференциите. Лудогорец със сигурност ще се класира в един от турнирите. Левски беше на крачка от плейофите, така че мисля, че има напредък", допълни Белчев.

Той говори и за водения от него втори отбор на ЦСКА: "Доколкото знаете, работя с млади момчета. Доволен съм от желанието и старанието в тренировъчния процес, макар че има големи пропуски. Работим стъпка по стъпка. Вече изиграхме два мача. Тепърва се сблъскват с мъжкия футбол някои от тях. Отстъпваме още физически, но за тях е добре, защото колкото по-рано се сблъскат, толкова по-бързо ще направят крачка напред".

"Комплексно е. Колкото по-рано се сблъскат, толкова по-добре. Те трябва да разберат, че трябва да се отдадат изцяло на футбола и на този етап от тяхното развитие да оставят детското зад гърба си. Те са мъже и трябва да гледат като мъже на тези срещи, въпреки че са по-слаби физически. Трябва да не се страхуват от единоборства, да играят по-бързо с топката. Изискванията към тях трябва да бъдат много големи, но каквито и изисквания да имаме ние, всичко си зависи от тях, защото във футбола половинчати неща не търпи", каза той за младите момчета, с които работи.

"Аз мисля, че не", заяви той на въпроса дали в тима му има футболист, който е готов да играе в елита на България.

"Вечерта преди мача имахме пресконференция. Нямаше нито една швейцарска медия, а имаше само ваши колеги и аз разбрах, че от отбора на Базел ще има голямо подценяване. Те не ни брояха и смятаха, че са сигурни, че ще влязат спокойно в групите. Тогава разбрах, че ние сме на прага на нещо добро да направим за българския футбол и в частност за ЦСКА. Когато вкарахме изравнителния гол, аз бях сигурен, че физическото предимство беше на наша страна и беше въпрос на време да вкараме втори гол", разказа Белчев за ситуацията преди и по време на двубоя с Базел през 2020 г.