Едно от новите попълнения в състава на ЦСКА - Улаус Скаршем, даде интервю за предаването "Домът на футбола" по "Диема"

Полузащитникът, който се превърна в третия норвежец при "червените" след Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет, говори за това как се е стигнало до трансфера му в ЦСКА, какво знае за отбора и феновете и какво иска да постигне с тима на Нестор Ел Маестро.

Джони Велинов: Сблъсъкът на "Тича" ще определи доста неща и занапред

Джони Велинов: Сблъсъкът на "Тича" ще определи доста неща и занапред

Ето какво каза

"В началото на декември моят агент се обади и ми каза за интереса от ЦСКА, а аз му отговорих кратко, точно и ясно нещата да се случат. Бях развълнуван, защото знам, че ЦСКА е много голям клуб с богата история. Щастлив съм, че сделката стана факт и вече съм тук.

Говорих с Тоби (Тобиас Хайнц), защото се познаваме добре и сме играли заедно в националния отбор до 18 години. Попитах го какво мисли за подобен трансфер, а той ми отговори, че това е отлична възможност. Каза ми, че ЦСКА играе добър футбол, бори се за шампионската титла и е най-големият клуб в страната. За мен това бе достатъчно и нямаше какво повече да мисля.

ЦСКА е много голям клуб и всичко тук е на нужното професионално ниво. Разполагаме с отлични футболисти и колективът е отличен. Опитвам се да свиквам бързо, да бъда по-добър футболист и по-добър човек. Адаптирах се бързо и момчетата много ми помагат. ЦСКА е най-големият клуб в България и нашата цел е да бъдем на върха. Там, където клубът принадлежи. Тук съм да направя всичко възможно ЦСКА отново да бъде шампион.

ЦСКА дари седалки от "Армията" на още един клуб

ЦСКА дари седалки от "Армията" на още един клуб

Дадоха 150 от тях на Спортист (Драгичево)

В Европа се знае много както за ЦСКА, така и за феновете на отбора. Успях да усетя част от подкрепата им по време на мача с Ботев Враца. Знам, че са способни да бъдат много шумни и да ни помагат във всеки един мач.

Да, израснах в Розенборг. Пристигнах в клуба, когато бях на 13 и прекарах почти 10 години там. Имах периоди, в които бях преотстъпван на други отбори, които ми помогнаха много. Розенборг е най-големият клуб в Норвегия, както е ЦСКА тук. Постигнах детската си мечта да играя за Розенборг и там научих много неща. Сега бе точният момент, в който да сменя обстановката и да предприема нова крачка.

Всеки футболист иска да печели. Затова съм тук, искам да спечеля всичко възможно с ЦСКА. В Норвегия съм свикнал с напрежението на високите очаквания. Така е и тук. Това не ме притеснява. Както вече казах - готов съм за тази крачка да дойда в голям отбор като ЦСКА. Заедно с момчетата и феновете ще се борим до последно", заяви Скаршем.

ЦСКА с обръщение за Туфегджич

ЦСКА с обръщение за Туфегджич

Ето какво е то