Легендарният вратар на ЦСКА - Георги Велинов - почти не пропуска мач на ЦСКА. Той присъства на последната зимна контрола срещу Септември на базата в Панчарево, както и на първия пролетен двубой срещу Ботев Враца на националния стадион.

Джони коментира пред "Тема Спорт" убедителната победа на рестарта, като сподели очакванията си и за предстоящия двубой с Черно море, където играе в началото на своята кариера.

Билетите за Черно море - ЦСКА вече са в продажба

Билетите за Черно море - ЦСКА вече са в продажба

В мрежата на Ивентим

Г-н Велинов, присъствахте на първия пролетен мач срещу Ботев Враца. Как ви се стори атмосферата след преместването на "Васил Левски" и как оценявате представянето на ЦСКА?

- На ЦСКА мач много трудно пропускам. Атмосферата беше приятна, което е съвсем нормално. Обстановката не е непозната нито за привържениците, нито за футболистите. В последните години на този стадион играем дербитата с Левски и повечето мачове в Европа, а да не говорим в миналото колко велики резултати сме постигнали там. Така че беше нормално да започнем хубаво пролетта. Мачът беше динамичен и се радвам, че спечелихме с много красиви голове. Хареса ми поведението в атака.

Бяхте близо до отбора и при първия престой на Фернандо Каранга в ЦСКА. Какво е неговото влияние върху играта в нападение?

- Той си е лидер по природа. Умее да запалва останалите, да ги печели на своя страна. Виждате и публиката колко му се радва. Сякаш никога не си е тръгвал. Абсолютно същият си е. Очаквам много голове от него, той затова се е върнал - за да вкарва. Не можа да стане шампион с ЦСКА предишния път, дано сега успее да го направи. Пожелавам му го от все сърце и се надявам да остане дълги години.

Съгласен ли сте обаче, че ЦСКА се нуждае от подсилване в атака, най-малкото заради ограничения брой футболисти, останали в офанзивен план?

- Ръководството най-добре си знае работата, треньорът също. Предполагам, че ще вземат нападател, така че го очакваме.

Димитър Евтимов направи страхотен мач срещу Ботев Враца...

- Ами доказа, че ненапразно е в ЦСКА. Той е много добро момче, трудолюбив, винаги се старае. Като цяло разполагаме с великолепни вратари. Доста пъти съм казвал мнението си за Бусато и че смятам, че е най-добрият у нас. Трябва да поздравим и треньорите на вратарите, които работиха с него, откакто дойде. Сега особено виждам как го тренира Стоянчо (б.а. - Стоян Колев) и трябва да му благодарим и на него.

Предстои гостуване на Черно море на "Тича", което традиционно е трудно за ЦСКА. Вие сте играли и за двата отбора, какво очаквате от сблъсъка във Варна?

- Мачовете на "Тича" винаги са тежки, но и почти винаги ги печелим. Така че отново очаквам победа за ЦСКА. Това е първият от поредицата важни мачове за нас до края на сезона, в които трябва да сме почти безгрешни, за да постигнем целите си. Но аз вярвам на отбора, че може да направи това. Със сигурност сблъсъкът сега на "Тича" ще определи доста неща и занапред.

Лудогорец победи Черно море и се изкачи на върха. Смятате ли, че моряците бързо ще изпаднат от битката за титлата?

- Черно море е сериозен отбор, Илиан Илиев работи много добре. Аз лично искам битката да е между нас - ЦСКА и Черно море. Смятам, че всичко е възможно, макар че Лудогорец показа добра форма в мача помежду им онзи ден.

ЦСКА със съобщение за Румен Трифонов

ЦСКА със съобщение за Румен Трифонов

Поздравиха го за рождения му ден