Треньорът на ЦСКА - Саша Илич лично е настоял пред клубното ръководство офанзивният футболист Маурисио Гарсес да остане в тима и след края на настоящия сезон, съобщава "Тема Спорт".

"Армейците" вече са приготвили оферта, която съвсем скоро ще изпратят на настоящия собственик на правата му Бруске. Бразилският клуб се намира в лошо финансово състояние, след като изпадна в местната Серия С, и именно от това ще се възползват "червените". Те ще платят за 25-годишния футболист сума, значително по-ниска от фиксираната в договора му. Както е известно, настоящата откупна клауза за ЦСКА е 600 000 долара, а през лятото тя ще бъде 650 000.

Гарсес пристигна на "Армията" преди година под наем до юни 2023-та, като се наложи именно под ръководството на Саша Илич. Той е сред тримата голмайстори на тима през есента с 8 гола във всички турнири. Вкара 6 пъти в първенството и по веднъж в Лигата на конференциите и за Купата на България. Отличава се най-вече с играта си с глава, а Саша Илич разчита много на статичните положения, където Гарсес е с ключова роля.

ЦСКА пътува с Хебър и Берое за Белек

ЦСКА пътува с Хебър и Берое за Белек

Трите клуба ще летят от Пловдив на 16 януари