Началникът на катедра инфекциозни болести във ВМА, полковник доц. д-р Георги Попов разкри, че от ЦСКА са направили тестове за коронавирус на техните играчи.

Той също така обяви, че футболни съдии също са си направили теста, както и играчи от Левски.

"Задължително България ще успее да нокаутира този вирус. Сега сме още в началото. В началото на летния сезон ще успеем да преборим изцяло тази въздушно-капкова инфекция. Мерките трябва да бъдат спазвани от всички, въпреки че са доста непопулярни. В спортните среди липсват футболните мачове, тенис турнирите, всички други спортни събития. Задължение сме в това време да бъдем солидарни с дисциплината, която ни се налага, за да предотвратим разпространението на вируса. Така ще успеем да се преборим с тази зараза.

Александър Томов: Спасих ЦСКА от фалит и съм успешен шеф

Александър Томов: Спасих ЦСКА от фалит и съм успешен шеф

"Някой си прави духовен онанизъм на мой гръб"

Според мен е пресилено, че няма една година да се допуска публика на стадионите. Не смятам, че и това заболяване ще направи драстична промяна в поведението си. От футболните съдии, от водещите столични отбори направиха тестове на свои играчи, които бяха с грипен синдром. Цялата общественост знае. Тези тестове излязоха отрицателни.

Стойко Сакалиев пред ТОПСПОРТ: И преди, и сега - Левски втори в България!

Стойко Сакалиев пред ТОПСПОРТ: И преди, и сега - Левски втори в България!

"Пазя се от вируса в Говедарци - с по една ракия вечер"

И Левски, и за ЦСКА имаше двама футболисти, но те имаха грипна епидемия в този сезон. Няколко играчи излязоха с грип "В". Това бързо се преодоля. Но за коронавирус инфекция няма. Лудогорец също проведе тестове след мача в Милано. Поддържаме активни връзки с д-р Валентин Великов от Лудогорец. Съветваме ги и там как да процедират. С д-р Бочев също поддържаме връзка как да се процедира с всички национални гарнитури. Играчи се завърнаха от Иран и тях също ги тествахме. Футболните хора са дисциплинирани и направихме много тестове, но за радост никой не излезе положителен.

Ръкоплясканията ни носят голямо удоволствие. Много съм благодарен и ми става много приятно, когато София е огласена от тези аплодисменти", каза полковник доц. д-р Георги Попов.

Едно от най-скандалните решения в историята на Вечното дерби Левски срещу ЦСКА

Едно от най-скандалните решения в историята на Вечното дерби Левски срещу ЦСКА

Точен за "червените" на два пъти е Лъчезар Танев