Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков даде интересно интервю за Дарик радио и dsport.bg преди важния мач на "армейците" с швейцарския шампион Йънг Бойс.

Г-н Марков, какви са очаквания Ви за третия мач от групите на Лига Европа срещу Йънг Бойс?

- Този мач се явява ключов за нашия отбор, особено като погледнем резултатите, които бяха направени от четирите отбора до момента. Ключов, че ако успеем да победим, оставаме с надежди да попаднем сред първите два отбора. Равният мач също ни дава теоретични шансове. Смятам, че отборът ще бъде пределно мотивиран да се представи по най-добрия начин и да постигне една победа, с която не само ще зарадваме нашите стотици хиляди фенове, но и ще имаме увереност в борбата за шампионската титла.

След равенството с Рома, не съжалявахте ли в ЦСКА за загубата от Клуж на старта. Не го ли проспаха този двубой?

- Мисля, че мачът с Клуж беше малко по-специален. През първото полувреме отборите бяха равностойни. Имахме териториален превес. Необяснимо е защо през втората част нещата се развиха така. Допуснахме обрат. Клуж взе превес. Особено при първия гол се получи спад, който продължи до края на мача.

Бяхте на терена. Всеки говори за този изкуствен терен. Дори подскочихте леко на него. Има ли наистина такава разлика?

- При всички случаи има разлика. Но това не може да бъде предтекст за един неготивен резултат. Разбира се, че навиците, които отборът домакинстващ на такъв има им дават предимство. По различен начин е движението на топката.  Смятам, че топката по тази трева ще е по-бърза. Падането на топката ще бъде различно. Но за това е тренировката - момчетата да "опипат" терена и да може утре това да не бъде проблем утре по време на мача.

Ясно е, че сега фокусът е върху мача с Йънг Бойс. Споменахте шампионата. Кога ЦСКА ще започне да се държи като ЦСКА в първенството?

- Много странно и за мен е, че отборът се представя по коренно различен начин - по един начин приличен, дори добър в групата в Лига Европа и по друг в първенството. Като че ли виждаме два различни отбора, в които играят различни състезатели. Вероятно, това до някаква степен се дължи и на мотивацията. Нямам друго обяснение. Когато имаш възможност за добро представяне в европейските турнир и то в никакъв случай не на лошо ниво, а пък в същото време у нас да се представяш посредствено... и то с оглед на всички очаквания.

ЦСКА вече е класа в Европа и далеч от дома

ЦСКА вече е класа в Европа и далеч от дома

"Червените" с 3 паметни гостувания от последните си 5