Бронзовият медалист от САЩ 94" - Петър Александров сподели очакванията си преди решителната битка в груповата фаза на Лига Европа между Йънг Бойс и ЦСКА. Ето какво каза той пред колегите от "Мач Телеграф":

"Когато ЦСКА спечели срещу Базел, тук в Швейцария никой не беше учуден. Всички отчетоха, че домакините играха слабо в онзи мач и логично загубиха. Сега за срещата между "червените" и Йънг Бойс все още никой не говори. Но аз съм убеден, че сега на "армейците" ще им е по-трудно. Първо Йънг Бойс, безспорно, е най-силният отбор в Швейцария в момента и по-добър от Базел.

Даниел Моралес: Важна е победата, няма значение дали ще е по трудния начин

Даниел Моралес: Важна е победата, няма значение дали ще е по трудния начин

"Всеки отбор се хвърля на 150% срещу нас"

Второ, Йънг Бойс от доста време играят мачовете си на изкуствен терен, а това също несъмнено им дава предимство. Всички гостуващи отбори изпитват трудности, докато тимът от Берн отдавна е свикнал с обстановката, с по-различното движение и отскачане на топката. Смятам, че тези два елемента на Йънг Бойс им дават известно предимство. Домакинският фактор не го броя, защото публика няма да има.

Това, че заради пандемията този уикенд нямаха мач, също ще помогне на Йънг Бойс. Да знаете, че винаги ги има и двете тълкувания. Ако загубят от ЦСКА, може да потърсят извинение в това, че липсата на мача през уикенда е нарушила игровия им ритъм. Ако пък бият, ще се отчете, че са имали шанс да си отпочинат преди двубоя с "червените". Аз все пак си мисля, че ще е добре за тях, защото в последно време играят много на гъсто и им се събраха доста мачове.

Младият господар на "червената" защита

Младият господар на "червената" защита

Антов бе една от основните причини ЦСКА да запази мрежата си "суха" срещу Рома

Обикновено се придържат към 4-4-2. В нападение разчитат най-много на голмайстора на първенството - Жан Пиер Нсаме. С него ЦСКА трябва да внимава много, но това им е ясно. Предполагам, че добре са ги разузнали. Другият нападател Мешак Елия е бърз и също е доста опасен. Имат още качествени играчи като Миралем Сюлеймани, който е десен външен халф. Определено по-слабата част е защитата. Познавам добре и треньорът Херардо Сеоане. Засякохме се с него като играчи в Люцерн. Доста бързо и доста добре се разви. Преди да поеме Йънг Бойс нямаше почти никакъв опит - само 6 месеца бе старши-треньорът на Люцерн, а преди това водеше младежкия отбор на клуба до 21 години.

Успя обаче два пъти да направи Йънг Бойс шампиони. Практикува доста нападателен футбол и в предишните две години отборът му беше доста резултатен. Сега в момента не вкарват много голове и не печелят убедително, но продължават да играят агресивно. Прилагат много преса. Дълбоко в половината на противника. Като резултати в първенството дотук спечелиха три пъти минимално у дома, а навън правят равенства. Борят се докрай и успяха да направят обрати. Трудно ми е да дам прогноза за мача в четвъртък.

Йънг Бойс получи неочаквано предимство пред ЦСКА

Йънг Бойс получи неочаквано предимство пред ЦСКА

Утрешният мач на швейцарския шампион е отложен