Книгата "Червената одисея - 25 истории за ЦСКА в Европа" ще бъде представена във вторник, 10 септември, от 13:00 часа в Музея на спорта на националния стадион "Васил Левски". Презентацията ще бъде направена от големия треньор на армейците Аспарух Никодимов, и от трима участници в европейските успехи на ЦСКА от различните поколения - Пламен Марков, Георги Илиев - Майкъла и Велизар Димитров. Поканени са и ред други бележити футболисти на ЦСКА от славното минало на клуба.

В "Червената одисея" е събрана цялата футболна слава на ЦСКА в Европа. Най-успешният български участник в турнирите на УЕФА има в летописите си десетки бележити успехи. Свалял е от трона цели три европейски шампиона. Побеждавал е първенците на най-елитните футболни страни от континента - Англия, Испания, Италия, Германия, Холандия и Франция. Тези постижения са изключително важна част от историческото наследство на българския футбол и са описани много подробно от авторите Станил Йотов и Цветан Дерменджиев.

"Червената одисея" в Европа се съдържа в общо 25 истории, посветени на всички големи геройства на ЦСКА - от София през цяла Европа чак до Нотингам и Ливърпул. Пресъздадени са и чрез разказите на 57 футболисти и треньори, взели участие в над 60-годишните европейски приключения на ЦСКА. В книгата читателят ще открие много нови, неизвестни за широката аудитория факти и случки. Поместени са и статии от български и чуждестранни медии, отразявали победния марш на армейците. А в края, за пръв път в печатно издание, се публикува и пълната статистика от всичките мачове на ЦСКА в турнирите на УЕФА, плюс почетните ранглисти на отбора.

Евандро: Удоволствие беше да играя с Неймар, ЦСКА ми дава уникален шанс

Евандро: Удоволствие беше да играя с Неймар, ЦСКА ми дава уникален шанс

"Приятел съм с всички - и с българите, и с чужденците"