ЦСКА натрупа доста несполучливи мачове в толкова ранен етап от първенството. Твърде много станаха грешните стъпки, а програмата пред полагаше да се спечелят повече точки. Това сподели легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов.

"Отборът не игра лошо срещу Дунав, но изпусна прекалено много възможности. Не е проблем, че ЦСКА влиза във вечното дерби с 4 точки изоставане от Левски, важното е каква ще е разликата след мача в неделя.

Натрупаха се издънки в шампионата, което неминуемо влияе и психически на играчите както от гледна точка на самочувствие, така и като микроклимат вътре в отбора. Представянето не е на очакваното ниво и това е очевидно за всички. В ЦСКА или си първи, или си никой. Така е било винаги. За да те запомнят в този клуб, трябва да печелиш трофеи и да правиш големи мачове на европейската сцена. Това е.

Аспарух Никодимов пред ТОПСПОРТ: Махал съм и по-големи футболисти от Бодуров, няма незаменими

Никодимов пред ТОПСПОРТ: Махал съм и по-големи футболисти от Бодуров, няма незаменими

"Резултатите говорят за играта, малко бяха ощетени от ЦСКА в реванша със Зоря"

В Русе видяхме, че не помогна и отхлабването на сгъстения цикъл. За капак отборът отпадна в Европа от непретенциозен съперник, на който преди години изобщо нямаше да му се обръща внимание, а щеше да се очаква да бъде елиминиран с лекота. Получава се и голямо текучество в състава. Такива трансфери като напускането на Фабрини са трудно обясними. Иди ми, дойди ми... Това е несериозна история.

На мача в Русе за пореден път си пролича, че Али Coy не е голаджия. Затова и от началото на сезона в предни позиции се разчита почти изцяло на проблясъците на Евандро. Друг е въпросът дали бразилецът може да поддържа постоянство през цялото първенство. Засега му върви, но... Coy разочарова за пореден път. Той имаше достатъчно възможности, но ударите му не са на ниво. Не ми е много ясно какъв е този нападател с един гол от игра през сезона.

Аспарух Никодимов: ЦСКА има резултати при Петрович, но играе дефанзивно дори срещу Ботев (Враца)

Аспарух Никодимов: ЦСКА има резултати при Петрович, но играе дефанзивно дори срещу Ботев (Враца)

"Лудогорец е най-сработен"

Като цяло ЦСКА действаше еднообразно, с твърде много центрирания, но накрая липсваше човекът, който да завърши атаката. Надмощието на отбора не се материализира заради липсата на ефективност. Иначе физически тимът стои добре, но се вижда, че му липсва повече мощ.

Няма достатъчно пробивност в играта, липсва изненада. Не видяхме и нито един рейд на крайните защитници. Нито веднъж не направиха пробив, с който да стигнат до аутлинията и оттам да разиграят късо или да пратят топката в наказателното поле.

Снимка 281353

Източник: CSKA.bg

На този етап най-добри впечатления от лятната селекция оставя Занев. Момчето е на ниво във всеки мач. А като го слушам как говори след срещите, си дава u перфектно сметка в кой клуб играе. За останалите попълнения никак не съм сигурен, че знаят къде се намират. Вижда се, че повечето от тях не се ползват и с голямо доверие. Само Албентоса е титуляр редовно освен Занев. Това отваря темата за селекцията...

Друго, което прави впечатление, е безумната идея да се играят мачове от 18:00 часа в най-големите жеги. Пълна глупост и абсурд е да излизаш на 35 градуса. Навремето и ние сме играли по това време, но тогава имаше по един-два стадиона с осветление. Сега като има, не го използват. Какво лошо ще стане, ако част от мачовете в кръга се засичат? По цяла Европа във водещите първенства има двубои с един и същи начален час. А ние тук сме тръгнали да измисляме топлата вода.

Аспарух Никодимов: Легендата за ЦСКА, който побеждава европейските шампиони, все още е жива!

Аспарух Никодимов: Легендата за ЦСКА, който побеждава европейските шампиони, все още е жива!

"Тя се предава от баща на син, от дядо на внук"

Срещу Левски друга алтернатива освен победата няма. Ако ЦСКА иска да стои в битката за титлата, е задължен да спечели дербито и след това да направи дълга серия от успешни мачове. Този двубой ще покаже доколко е сложен край на тенденцията от миналия сезон червените да не могат да печелят големите мачове. Левски също не играе добре, но е по-ефективен. Хубчев е добър треньор. Най-малкото ще нареди отбора правилно в защита. Това може да е достатъчно, още повече като виждаме ниската резултатност на ЦСКА. Ще се получи много здрава битка, двата отбора ще се захапят. В този двубой обаче ЦСКА не може да има извинения. Трябва да спечели и да започне да наваксва пропуснатото. Иначе сезонът още отсега застрашително ще отиде към графата "нулев". А в последно време се натрупаха доста такива".

Снимка 296252

Източник: LAP.bg