Нестор ел Маестро е поставил малко очакван рекорд по време на престоя си в ЦСКА. Специалистът е най-успешният треньор на отбора от далечната 2008 година насам. Това показва статистиката.

В този период не е имало треньор, който да е печелил повече точки от 35-годишния Ел Маестро. Британецът има официално 20 мача начело на ЦСКА, в които отборът е спечелил 45 точки. Това прави точно по 2,25 точки средно на мач, което е абсолютно завидно постижение.

Снимка 401048

Източник: cska.bg

Откакто ЦСКА играе в Първа лига, не е имало нито един друг специалист, който да е постигал повече от него. Дори и Стамен Белчев, при когото отборът играеше атрактивен футбол и записа две поредни победи над Левски с по 3:0, както и успех над Лудогорец в Разград с човек по-малко с 2:1, не може да се похвали с повече.

Под ръководството на Белчев "червените" са изиграли 53 мача, в които са спечелили 113 точки. Това прави по 2,132 средно на среща.

Снимка 350212

Източник: LAP.bg

Христо Янев също има много сходен коефициент. Той води в два периода отбора - по 4 мача и двата пъти - и общо е спечелил 17 точки. С други думи, средното постижение на Янев е по 2,125 на мач.

Настоящият треньор Любослав Пенев засега е едва 4-и в това подреждане, въпреки че феновете му гласуват такова доверие. С него тимът има засега 9 точки от 5 мача, което прави средно по 1,8 на мач.

Валентин Антов вече струва почти един милион

Антов вече струва почти един милион

Футболистът оценен на 800 000 лева

Без никакво съмнение, с най-лоши показатели в ЦСКА е Едуард Йорданеску. Румънецът бе начело на отбора през есента на 2016 година, но се задържа в продължение на едва 11 мача. За този период той спечели 18 точки или средно по 1,64.

Тази статистика обхваща само периода на ЦСКА в новосформираната Първа лига.

Аспарух Никодимов: Само с желание срещу Лудогорец няма да станат нещата

Паро: Само с желание срещу Лудогорец няма да станат нещата

Нападението вече влезе в час, добро е. В средата на терена нещата още не ми харесват