Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешното дерби с Левски. Специалистът е изпълнен с оптимизъм и вярва напълно в победата над големия съперник.

Пенев съзря конспирация между част от отборите в Топ 6, която има за цел да спре "армейците" по пътя към шампионската титла. "Червеният" треньор традиционно не пропусна да коментира и българското съдийство...

Бодуров: Дано този път имаме късмет срещу Левски

Бодуров: Дано този път имаме късмет срещу Левски

"Когато играем добре, няма значение кой е срещу нас"

"Нашият футбол се намира на едно доста посредствено ниво. Има съдии, които се държат нахално, арогантно, усмихват ти се... Аз искам да говорим за футбол, цяла седмица се готвим за футбол, а не да коментираме определени елементи", започна Пенев.

Снимка 419105

Източник: LAP.bg

"Влизаме в мача с Левски като основен конкурент за титлата. Радваме се на добрите резултати, доволни сме и искаме да продължим в същата линия. Длъжни сме да се справим. Убеден съм, че ще имаме добър резултат. Винаги има "жертви" след мачовете, но ще се справим. Не искам да хваля никой и да си слагаме излишно медали, но отборът играе добре. Повиши нивото, което ме радва. За кратко изградихме стил, който ще надграждаме. Отборът е с амбиция и настроение", добави той.

Кристиано Джарета: Целта на ЦСКА не е непременно да спечели купата, титлата или и двете

Кристиано Джарета: Целта на ЦСКА не е непременно да спечели купата, титлата или и двете

"Мислим мач за мач"

"Много закъсняхте с този въпрос. Онзи ден коментатора казва "дано основната тема не са съдиите". Първото му изречение е това. Току-що бяхме изпълнили център. Какво повече да коментирам? Пишете смело, коментирайте! Или имате забрана? Дали ще пия шуменско?! Ако трябва, ще го сменя с друго. Не искам да се занимавам със съдии и БФС, но няма да спра ако продължават по този начин. Тези пречат. Лошото и жалкото е, че го правят нарочно, с цел. Затова футболът е на доста ниско ниво - и клубен, и национален. Ще уточним какво ще пием - шуменско ли, софийско ли?", каза още Любо.

"Първо трябва да ограничим действията на определени хора, които ръководят мачовете. Да знаят кога се показва и кога не картон. Съгласен съм да се показват, но критерият да е еднакъв. А сега критерият е различен. Има съдии, които се държат много нагло и арогантно, усмихват ти се тъничко и знаят, че няма да отсъстват от терените", добави Пенев.

Снимка 419104

Източник: LAP.bg

"Загубиха онзи ден мача от директен противник, но остават много мачове и не изключвам нито един отбор. Всеки от шестицата се бори за нещо. Никакво подценяване. Има отбори, които са съюзени и играят срещу нас. Това не е нищо ново. Просто исках да го кажа. В момента съюзените отбори са от Топ 6. Защо се правите на разсеяни? Нека излезе от вашия вестник, телевизия, медия... Но преследваме и двете цели - няма от два стола на земята. Към момента се справяме. Никакво отказване и докъдето имаме сили. Казал съм го на момчетата: драма никаква. Въпросът е да работим добре и да надграждаме. Кой не е застрахован от загуба? Ман Сити загубиха ли? С милиарди. Радвам се на отбора, с който работя", завърши Любослав Пенев.

Наредиха играч на ЦСКА до Роналдо и Бернардо Силва

Наредиха играч на ЦСКА до Роналдо и Бернардо Силва

Португалско издание оцени Рубен Пинто