Вече бившият защитник на ЦСКА Карол Метс, говори пред естонското издание "Soccernet.ee", в което засегна въпроси, свързани с кариерата си, като не пропусна да спомене и престоя си при "червените".

"Работих и работих усилено, за да играя отново в големия футбол. ЦСКА беше първата стъпка, а Цюрих е следващата стъпка, за да се доближа до големия футбол.

Няма разлика в голямата картина. В ЦСКА например играх в линия с четирима. Не поставям никакви ограничения за формацията, и двете позиции си пасват еднакво добре.

Саудитска Арабия има място във футбола, но от малко по-различен ъгъл. Европейските клубове не ценят толкова високо завръщащите се играчи. Все пак казвам, че не съжалявам за решението да се преместя в Саудитска Арабия. Беше интересно, поучително и приятно време, с което да се задоволим. Но по кариерната стълбица това беше крачка встрани.

Да играя в Саудитска Арабия след лош сезон и след това да стигна до ЦСКА, който е голям клуб, в който имах честта да играя, и да премина в Цюрих. Това е добър знак за мен, за работата, която е свършена и за това, което е постигнато. Много съм благодарен и на ЦСКА, и на Цюрих, че повярваха в мен", каза Метс.

Карол Метс на сбогуване с ЦСКА: Спечелете златните медали!

Карол Метс на сбогуване с ЦСКА: Спечелете златните медали!

Снима се за спомен с Гриша Ганчев