Лекарският щаб на ЦСКА форсира завръщането в игра на капитана Юрген Матей. Както е известно, нидерландецът получи контузия при гостуването на Ботев (Пловдив) през март, която го извади от последната част на сезона. Той започна пълноценни тренировки едва в края на лагера в Австрия, но заради многото кадрови проблеми в състава на "Армейците" се появи на терена за кратко в последната контрола срещу Сепси (0:4), нещо, което не бе предвидено да се случи.

Иван Турицов: Имаме време да се подготвим за старта на първенството

Иван Турицов: Имаме време да се подготвим за старта на първенството

През целия лагер натоварванията бяха много големи, споделя той

Първоначалните планове на докторите и на треньорския щаб били той да се появи за първи път в игра по време на последната контрола на родна земя. Те обаче са претърпели промяна, а състоянието на защитника позволява завръщането му да се ускори.

Очаква се нидерландецът да започне като титуляр още в първия кръг на шампионата идната седмица срещу Арда. Мачът е в неделя от 21 часа. Той ще си партнира в сърцето на ариергарда с Енес Махмутович. Очакванията са другият централен защитник Мено Кох да бъде готов за игра през втората половина на юли, пише "Тема спорт".