Руският халф на ЦСКА Денис Давидов беше сред най-използваните играчи в зимните контроли. Той беше титуляр в по-голямата част от проверките и изглеждаше така, сякаш ще получи шанс за изява и в официалните двубои, пише "Тема спорт". От началото на втория дял обаче изминаха 5 мача (4 за първенството и 1 за купата), а в тях Давидов нито веднъж не попадна дори в групата.

Брадли Мазику отказва повиквателна от националния отбор заради ЦСКА?

Футболист на ЦСКА отказва повиквателна от националния отбор заради "червените"?

Играчът на "червените" вече два пъти отказа да играе за страната си

Оказа се, че руснакът е бил контузен, поради което е пропуснал първите две срещи - с Левски и Ботев (Пловдив). След като се възстанови, офанзивният халф продължи да остава извън сметките. Той не влезе сред 18-те дори в последния мач - с Берое. Тогава треньорът Милош Крушчич заяви, че Жеферсон се е разболял преди срещата и не е бил на разположение. Въпреки това бразилецът беше на пейката срещу Берое?! Вместо това Жеферсон можеше да остане извън 18-те, тъй като заема квота извън ЕС, също както Давидов, и на негово място да влезе именно руснакът. Дори и при тези обстоятелства обаче извън състава пак беше юношата на Спартак (Москва). Така той не е попадал сред 18-те във вече 6 поредни официални срещи, като се прибави и тази с Дунав от 14 декември.

Давидов имаше съвсем скромна роля и през есенния дял. Той записа едва 3 участия и 51 минути в първенството - в първия кръг с Етър (30 минути), в 11-ия с Берое (14 минути) и в 19-ия с Арда (7 минути). Общото между тези 3 двубоя е, че ЦСКА не спечели нито един от тях. Давидов имаше и едно участие за Купата на България, което беше и единственото му като титуляр - при 3:0 над Локо Горна Оряховица, когато вкара и гол. В повечето случаи обаче оставаше извън сметките, най-вече заради паспорта си извън ЕС. Същевременно през есента неведнъж беше обяснявано, че е контузен, а по семейни причини се беше прибрал и за известно време в Русия.

Добра новина за ЦСКА

Добра новина за ЦСКА

Вижте какво сподели Денис Давидов пред ТОПСПОРТ