ЦСКА победи като гост Черно море с 2:0 и само по себе си това е новина. Не е обществена тайна колко трудно играят "армейците" във Варна. Дори на върха в класирането и със сработена звездна селекция, 31-кратният шампион пак изпитва проблеми на "Тича". Този път не бе по-различно, но някои детайли в представянето на гостите носят оптимизъм у техните доброжелатели.

Милош Крушчич застана на пожар на поста старши треньор. Ето че за краткото време начело на ЦСКА вече загатва потенциала си. Сръбският специалист е непознато име у нас и реакциите около назначаването му очаквано бяха негативни: "Кой е пък този?", "Трябва ни опитен наставник", "Това шега ли е?"... Наследникът на Люпко Петрович обаче донесе нужната свежест и "червените" започват малко по малко да се отърсват от катастрофалното начало на сезон 2019/2020.

Снимка 449494

Източник: LAP.bg

Отборът беше изгубил желание.

Все по-рядко виждахме прости, но ефективни комбинации - като тази при гола на Кристиян Малинов във вратата на Черно море. В края на двете полувремена гостите натикаха противника си в неговото поле и създадоха нужните ситуации, за да спечелят трите точки. Дори при загубата от Локомотив (Пловдив), най-вече през втората част, ЦСКА стигна до чисти голови положения. Не видяхме това в редица победи с по един гол разлика в началото на шампионата, когато проблясък от Евандро се оказваше решителен. Съвсем не бяха налице при равенствата и загубите.

Снимка 446757

Източник: CSKA.bg

Все пак не бива да избързваме със заключенията.

Няколкото прилични представяния набързо могат да бъдат помрачени от загуби на точки, а както всички знаем - у нас след негативен резултат на грандовете се заговаря за треньорска рокада. ЦСКА разполага с нужните класни играчи да стопи поне малко разликата от първите три отбора до зимата. Изглежда футболистите започват да влизат в ритъм, а това е от жизнена важност и за осминафинала срещу Арда в Кърджали за Купата на България. Ключов мач за сезона на "червените".

Снимка 451259

Източник: LAP.bg

Преди него те имат домакинство на Славия (9.11), гостуване на Ботев във Враца (23.11) и дерби с Лудогорец на "Армията" (1.12). Любопитно е дали Милош Крушчич ще заложи на титулярите си срещу шампиона или няма да рискува, запазвайки ги за битката с Арда (4 дни по-късно).

Все още въпросите пред сръбския треньор и ЦСКА са твърде много, но престоят му начело на "червените" започва обещаващо. Очевидната нужда от промяна в игровия план дойде - няма да закъснеят резултатите.

Черно море загуби от ЦСКА с 0:2

ЦСКА победи Черно море на "Тича" с късни голове, разликата с Лудогорец беше намалена

Попадения на Малинов и Соу решиха мача