Притежателят на 38,1% от акциите на футболния ЦСКА Юлиян Инджов заяви пред bTV, че не притеснява от липсата на финансиране за построяване на новия стадион на "червените".

От клуба искат да модернизират "Българска армия" и приходящите пространства, като за целта ще си сътрудничат с държавата. Преди ден стана ясно, че съществуващото съоръжение в парк "Борисовата градина" е оценено на 23 310 700 лв.

Адвокатът на ЦСКА: Вече сме съгласни с оценката, която е обективна

Адвокатът на ЦСКА: Вече сме съгласни с оценката, която е обективна

Оттук насетне трябва да се изчистят наемните отношения между клуба и държавата, както и да се отчете и признае инвестиционната програма

На "червените" предстои да внесат тази сума, за да може да се учреди съвместно дружество с държавата и да започне модернизацията.

"Считам, че тази оценка е сравнително приемлива за нас, като акционери в ЦСКА и отговаря на очакванията ни. Всъщност ще бъде началото на едно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта. Чисто юридически трябва да се регистрира това съвместно дружество с принципал Министерство на спорта и ЦСКА и от там нататък започва ремонтът на базите. Ние отдавна сме подготвили бизнес план. Имаме и предварителни разговори с финансови институции, които ще участват във финансирането на нашите проекти.

Министър Красен Кралев: Ще възстановим икономическия живот в спортните клубове, след като намалиха на 9% ДДС на спортните услуги

Министър Красен Кралев: Ще възстановим икономическия живот в спортните клубове, след като намалиха на 9% ДДС на спортните услуги

Всеки един българин, който спортува, ще може да се възползва от тази икономическа мярка

Трябва още доста да се работи в ЦСКА, за да може да се превърне в един клуб от европейска величина. По принцип без спортна база, няма как това да се направи. За това за нас е изключително важно да реализираме този проект. Смятам, че това е един модел, който спокойно и другите клубове могат да взаимстват. Това е партньорство между държавата и спорта. Терените, които ние ще изградим, остават за клуба и държавата, а не за мен и господин Ганчев", каза още той.