Още една загуба. ЦСКА дори не влезе като фаворит в мача с Локомотив (Пловдив), което е показателно. Коефициентите на букмейкърите непосредствено преди началото бяха изравнени, а на полувремето всички тотално отписаха "червените". Задраскаха ги. Защото ЦСКА вече не плаши. Не е обществена тайна, че трите гранда от първенството ни винаги са фаворизирани, независимо дали домакинстват или гостуват на някой от другите елитни клубове.

Рутинното пилеене на точки далеч от София, липсата на ясна идея в атака и яловото завършване на малкото положения бележат най-слабия сезон на 31-кратните шампиони от години. Сумарно равенствата и загубите са повече от победите. Разликата с първия вече е 11 точки. А най-стряскащ е грозният футбол.

Очаквано - Евандро спря да носи всички на гърба си с ценни попадения и дори малкото крайно оптимистични фенове вече поглеждат трезво. Битката за титлата е мираж. Ако Лудогорец и Левски започнат надпревара кой ще загуби повече точки, то по-скоро Локомотив би станал шампион, отколкото "армейците".

Снимка 437898

Източник: LAP.bg

Противниците идват да се надиграват с ЦСКА в Борисовата градина.

Често и го правят доста успешно, но някой индивидуален проблясък спасява домакините. Далеч от дома трудностите не са от вчера, а срещу отбори от първата половина на таблицата мъките са кански. Казват, шампионска е победата с 1:0. Когато не си доказал превъзходството си на терена, но майсторски си съумял да сломиш противника. При ЦСКА трудно можем да намерим подобни успехи, а нека не забравяме - за последно на "Армията" вдигнаха титла през вече далечната 2008 година. Цяло поколение не знае истинското значение на популярните рефрени: "ЦСКА - шампион!", "И преди, и сега шампион е ЦСКА" и "Кой сега е №1". В момента публиката би следвало да спира на "И преди", а на другото скандиране по-добре да не отговаря, защото през настоящия сезон Лудогорец се е запътил да изравни рекорда по поредни първи места у нас (9). Рекорд, който именно ЦСКА държи...

Снимка 370514

Източник: Фейсбук

И от какво се очаква да бъдат уплашени съперниците?

Централният нападател Али Соу вече няколко месеца упорито се опитва да скъса нервите на всички. Приличната игра от миналия сезон бе тотално заличена. И не са само постоянните пропуски - нескопосаните спирания на топката, труднотo ѝ задържане и комуникация с останалите в атака ясно се набиват на очи. Тони Уот също често забива нос в земята, а пред вратата злополучните му опити са в пъти по-фрапиращи от тези на гамбиеца.

Снимка 433169

Източник: LAP.bg

В средата липсва изявен плеймейкър, а и достатъчно остър футболист. Тиаго е бледо подобие на себе си, запомня се най-вече с фатални грешки в отбрана. След напускането на Кирил Десподов и Едвин Джеси, трайната контузия на Рафаел Енрике... крилата на "армейците" са твърде предвидими. Няма я онази искра и експлозивност, не се тръгва един на един, а се предпочита сигурен пас по ширина или назад. Освен когато топката не бъде безцелно "изплюта" към Соу, който е далеч от играта с глава на Мауридес или Каранга. Защитата е най-силното звено в момента, подобряващо се с всеки изминал кръг. Ако голът на Локомотив от засада не беше признат, то гостите щяха да запишат нова чиста мрежа.

Месец и половина остават до гостуването на Арда в Кърджали за Купата на България. Би било съвсем очаквано силите на всички в клуба да бъдат съсредоточени към този турнир. ЦСКА изпраща най-слабото десетилетие в славната си история без нито една титла (ако не се случи чудо) и две купи. Броят на публиката в последните домакинства е достатъчно добра оценка на работата на футболистите.

Крушарски: На ЦСКА още преди мача им казах, че няма нужда да пътуват до Пловдив

Крушарски: На ЦСКА още преди мача им казах, че няма нужда да пътуват до Пловдив

"Премии давам само за постигнати резултати"