Защитникът на ЦСКА Християн Петров бе избран за футболист №1 на 17-ия кръг. Той получи 7 гласа след добрата си игра при победата с 4:1 над Крумовград, втори остана Тодор Неделев с 5 гласа, а трети - Аймен Суда.

"Радвам се, че за първи път в моята кариера печеля този приз. Мога само да обещая още по-добри игри. Чувствам се готов да бъда лидер на ЦСКА. Направих немалко мача. Все още ми е рано за капитанската лента, времето ще покаже кога ще стана капитан.

Понякога е нормално да има спад в играта. Най-важното нещо е да си взимаме мачовете и да печелим три точки.

Започнахме трудно шампионата, но с всеки изминал кръг връщахме своята увереност. Показахме добри игри и заслужено сме на първото място.

Подготвяме се по най-добрия начин за Етър. Отново ще бъде трудно. Етър е с добри стойности, но все пак играем на "Армията". Искаме да завършим полусезона с победи.

За нас най-важното нещо е да се представим добре, да зарадваме публиката в последния мач на нашия стадион преди реконструкцията. Най-важно е да се представим добре и да победим Лудогорец. Най-вероятно след мача ще си взема сувенир за спомен", започна Петров.

"Момчетата се опитват да говорят английски. На Кордоба му беше трудно отначало, но в момента се справя добре и нашето портньорство става все по-добро", допълни централният бранител на "червените".

"Моята мечта е да играя за Реал Мадрид. Поласкан съм, че медиите в Холандия ме сравняват с Ван Дайк. Видяли са някаква прилика, но аз не мога да кажа такова нещо.

За момента съм концентриран в играта ми с националния отбор и най-вече с ЦСКА", каза Петров по случай сравненията в нидерландската преса със звездата на Ливърпул.

"Не е приятно да се виждат такива безредици. Нямам коментар. Не е хубаво да се случват такива неща", отговори защитникът на ЦСКА, след като бе попитан какво мисли за безредиците в центъра на София преди евроквалификацията България - Унгария.

ЦСКА: "Армейци", преборихме се! Ще имаме свой собствен и модерен стадион!

ЦСКА: "Армейци", преборихме се! Ще имаме свой собствен и модерен стадион!

Ето подробности