Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев отговори на въпроси на фенове. В подробно видео интервю пред официалния сайт той не спести мнение по най-важните и наболели теми. 

 ТОПСПОРТ ви предлага първата част от изказването му: 

"Много грешки направих. Мисля, че всичко е поправимо. Една от грешките ми е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Като се има предвид, че те са професионални и лъжци и останах с пръст в устатата. Има хоризонт и ще бъде поправено това. Не съм специалист, ПР, отчитам го като грешка. Мисля си, че ще се вземат много големи мерки и ще се види промяната.

Въпроси и отговори: Цялото интервю на Гриша Ганчев (ВИДЕО)

Въпроси и отговори: Цялото интервю на Гриша Ганчев (ВИДЕО)

Вижте какво каза собственикът на ЦСКА

Клубът няма условия, за да има модерен фен магазин, както е в "белите държави". Имахме договор с "Адидас", където имахме проблеми, въпреки че е световен бранд. Отчитаме, че това перо беше занемарено. Мисля си, че следващите няколко седмици ще се види коренно различно отношение на клуба към това перо.

Съжалявам за смяната на Стамен Белчев и на Нестор Ел Маестро. За да угодим на определени групи, но си мисля, че няма да се случва повече това. Работата е от сутрин до вечер на треньорите, а не по цял ден на телефона, срещи с фенове, журналисти и все проблемът е, че тези дето дават парите са големите боклуци, а ние сме перфектните. Всички, които минаха през ЦСКА, къде са сега. Моя грешка е, че не съм уцелил на треньор. Съвременният треньор преди всички е психолог, а после вече се печели и със знания, това е цялата история.

Много ме дразнят някои треньори. Сядаме, говорим, минават 1-2 месеца, бият по 1-2 мача, приказките са забравени, той си знае, че някой там си му е дал кураж и почва да плюе. На него му е обяснено всичко, преди да започне, но само и само да се добере до договора. Кой треньор, като махна Белчев и Нестор, произведе играч. Ние не сме Реал, за да купуваме перфектните. Затова се плаща на треньорите... Оттук нататък още не сме взели решение какво да правим. Който е следващият треньор, трябва да знае, че трябва да произвежда играчи. Кой ще дойде в тази джунгла. Това е отвратително, което се случва. Ок, ще бъде разбит този монопол. Проблемът ми на мен е, че не влизам в комбинации и много хора това ги дразни. Много са коварни ударите. Свикнал съм да ме бият цял живот, ще издържа и това.

Няма как един треньор да ти казва - абе, ти ми дай парите, аз ще се оправя. Аз и моят съдружник сме вкаралите парите в клуба и някой, който знае събиране само, иска да ги харчи. Това няма как да стане. На всеки треньор сме му казвали - избери си нещо, което ни е по джоба. Стойчо Стоилов не работи в клуба от една година. Големият му проблем е, че е много честен. Той не влиза в комбинации. Той им а набито око за футболисти. За 20 години ми го е доказал. Той каквото мисли, го казва. Опорката, че се меси в работата на треньорите. Извикайте ги публично и ги питайте треньорите, дали е така. Когато Стоилов докара Санкаре, мисля си, че такъв играч няма да има повече. Направи се всичко възможно, за да се изгони от ЦСКА. Сложно е за обяснение всичко. Отчитам грешките си, че не работихме за хората, които обичат клуба".