Бившият футболист на ЦСКА - Герасим Заков говори по различни теми в "Студио Дерби".

"Ние имаме богата история и такива успехи, че много трудно някой да се примири, че сме на нивото на Северна Ирландия, Грузия, Северна Македония, които показват подем. Всеки отказва да го повярва, а ако погледнем представянето и на националния отбор, ще видим, че ние отстъпваме от класите и се доближаваме до нивото на тези отбори, срещу които преди е било просто двубой, в който излизаме да победим.

Специално за ЦСКА има проблеми вътре, които не могат да се разрешат. Когато отборът е единен - фенове и ръководство, тогава могат да се постигнат успехи. Виждаме Левски как бяха в трудна ситуация, но се усещаше подкрепата на феновете, виждаме колко публика отива на техните мачове. Дори срещу Пирин през месец август в почивния месец отиват по 6000-7000 души на стадиона. Има я еуфорията от участието в евротурнирите. Винаги обаче когато отборът отпадне от Европа, има и спад на посещаемостта, това го знам лично. Дано да продължат колкото се може, по-напред в турнирите. ЦСКА е силен, когато публиката е зад него и ситуацията е спокойна.

В момента се вижда, че новият старши треньор като че ли му трябва още време да си наложи стила и да бъде разбран от отбора. Може би и е очаквал някои по-класни попълнения. Усеща се и липсата на централния нападател", заяви Заков.

Герасим Заков: Не бях дорасъл да нося номер 9 в ЦСКА

Герасим Заков: Не бях дорасъл да нося номер 9 в ЦСКА