Георги Василев говори пред "Тема: Спорт" за случващото се в ЦСКА и за треньора Нестор ел Маестро. Той е убеден, че наставникът заслужава търпение и подкрепа.

"Изказването на Ел Маестро за критиците напомня на моето от преди години за "съскането на змии на "Армията". На него несъмнено му трябва малко повече време за адаптация и осмисляне. Мисля, че той е с големи амбиции и желание, а и възможностите му като треньор са големи. Самият факт, че толкова млад е бил помощник-треньор в Бундеслигата на отбори като Шалке и Хановер, говори много. Титлата му със Спартак (Търнава) през миналия сезон също е показателна, че този човек не е за подценяване.

Нестор ел Маестро: Явно в България всеки знае как ЦСКА трябва да стане шампион...

Ел Маестро: Явно в България всеки знае как ЦСКА трябва да стане шампион...

"Трябва да си спечелил нещо, за да даваш съвети"

Той направи нелош старт, въпреки че в началото очакванията към него не бяха толкова оптимистични. Критиките дойдоха след мача с Левски, в който отборът разочарова като игра. ЦСКА изведнъж показа физиономия, която преди това не бе виждана. Изненадващо, но отборът действа със страх. При това показан от футболисти, които имат големи качества. От там дойде и проблемът.

Но Ел Маестро най-добре е усетил какво трябва да се коригира. Наясно е, че без дух и ентусиазъм нещата няма как да се получат, че под стрес нищо не става. Да си в ЦСКА, а да изпитваш страх, не е нормално. Но тези проблеми не бива да се вменяват единствено на треньора. Едва ли той им е казал - излезте със страх, действайте боязливо и гледайте да не загубим. Напротив, със сигурност е гледал да ги успокои и да им вдъхне доверие. Може би проблемът за него беше, че не знае атмосферата на този мач, въпреки че се е запознал с историята му.

Снимка 372411

Източник: БГНЕС

Ел Маестро се нуждае от доверието и подкрепата на червената общност, а не от обвинения и нападки в този момент. Постоянно се говори за кариерата му и за това, че е млад специалист. За мен визитката му не е никак лоша, за да има колебания за това каква оценка да й се постави. Той е млад, а за мен е и модерен, и интересен специалист. Най-лесното е да бъде оплют и да го хвърлиш да изгори на кладата. Убеден съм, че той вече си е направил изводите. И е разбрал, че има ежедневни и рутинни мачове - такива, които си задължен да спечелиш, защото си ЦСКА, както и такива, за които се говори цяла година и в тях трябва да си в пика си. Но сблъсъкът с Левски му бе първи и вече е разбрал истината за този двубой, който върна ореола си. Защото сини и червени започват да се връщат към доброто старо време и съвсем скоро очаквам тези два отбора отново да решават титлата. Рано или късно това ще стане.

Снимка 370896

Източник: LAP.bg

Лошото е, че сега има пауза в първенството. Винаги се казва, че тя е добра и в нея можеше да коригираш някои детайли. Но при ЦСКА това ще се яви нож с две остриета заради отсъствието на многото национални състезатели. А подготовка без отбор не се води. Това съм го изпитвал на гърба си, при това много болезнено. Изключително трудно е в прекъсването да работиш с едни хора, а като дойде мачът да трябва да пуснеш други. И сега ми е лошо, като си спомня за престоя си в Левски и евромачовете с Олимпия Любляна през 1994 година. Тогава едва ден преди мача се върнаха националите, които бяха на върха на славата от завоюваното четвърто място на световното в САЩ. На практика водех подготовка с един отбор, но на тях нямаше как да им кажа, че няма да играят. Това е деликатна работа, на която Ел Маестро трябва да намери правилно решение.

Аспарух Никодимов: Не знам дали трябва да се платят 8 милиона за емблемата

Паро: Не знам дали трябва да се платят 8 милиона за емблемата

"Не са малко тези пари..."

Сега на ЦСКА му предстои мач с Етър - двубой, в който може да покаже, че е превъзмогнал напълно неволите. Но на "Армията" трябва да имат едно наум, защото великотърновци показват израстване не само в резултатите, но и в играта и самочувствието. Поведението на отбора е добро, иска да има инициативата, действа балансирано и прави така, че другите да започнат да се съобразяват с него.

Считам, че случилото се в Лудогорец е грешка. Особено с освобождаването на Методи Томанов. Може би там са поставили всичко през призмата на представянето в Лига Европа. Но за Томанов съм изненадан, защото той имаше пръст във всичко хубаво в този клуб, той е изключителен специалист. Мисля си, че ЦСКА и Левски ще успеят да се възползват от трусовете в Разград", каза Василев.

Лудогорец се раздели и с Методи Томанов!

Лудогорец се раздели и с Методи Томанов!

Управителният съвет на клуба му благодари за всеотдайната работа през годините