Георги Василев е убеден, че двата двубоя на Лудогорец с ЦСКА или ще дадат началото на края за разградчани или точно обратното - ще затвърдят хегемонията им.

Първият сблъсък между двата отбора е днес от 18:30 часа за Купата на България, докато вторият е три дни по-късно - за първенството. И двете срещи ще се играят на "Лудогорец Арена".

Лудогорец - ЦСКА, на живо

Лудогорец - ЦСКА: Финал преди финала!

Двубоят за Купата на България е днес от 18:30 часа

"Много хора очакват господството на Лудогорец да прекъсне и тези два мача да дадат началото на края. Обратният сценарий също е възможен - разградчани да утвърдят още повече хегемонията си. 

През пролетта отборът от Разград показва неубедителна и непостоянна игра. Но има една голяма удивителна - те умеят да се мотивират и да разкриват пълния си потенциал точно срещу преките съперници. Лудогорец победи Левски с лекота на "Герена" и това е красноречиво. Срещу ЦСКА също ще бъдат на сто процента, защото това е може би най-големият им дразнител в България.

ЦСКА обаче ще отговори подобаващо. Лицето, което показва в последно време, дава надежди за успешно представяне и в двата мача тази седмица. От друга страна, необходимо е да се направят някои уговорки по отношение някои от зоните. Лудогорец има очевадно превъзходство по фланговете, най-вече в крайната зона на защитата. Отборът разчита на атаки по крилата чрез Вандерсон и Лукоки, а и Сисиньо и Недялков от по-задна позиция.

Стойчо Стоилов: Очаквам червен картон за ЦСКА! Така е винаги, когато играем в Разград

Стойчо Стоилов: Очаквам червен картон за ЦСКА! Така е винаги, когато играем в Разград

"Николай Йорданов е от добрите съдии, но винаги е притеснен, когато е срещу Лудогорец", заяви мениджърът на ЦСКА

ЦСКА може да предложи насреща неопитни бекове в лицето на Турицов и вероятно на Нуно Томаш. Португалецът действа доста спокойно и стабилно в центъра на защитата, но сам призна, че му липсва бързина и неговата сила не е като бек. Това може да се окаже проблем. ЦСКА ще трябва да хвърли много усилия и концентрация, за да е стабилен в защита и да удържи набезите на Лудогорец по фланговете. "Армейците" трябва да намерят решение и за лисицата Кешеру. Той е роден голмайстор, който умее да надушва всяка ситуация.

Какво може да противопостави ЦСКА? Безспорно най-острото оръжие в атака е Енрике. Той е доста силен в директното надиграване със съперник и е полезен в създаването на голови ситуации. Али Coy пък притежава добра класа. Той не се набива толкова на очи както Каранга. Но в него има повече чисто футболни неща. По-комбинативен и пo-техничен е. Ударът му също е по-добър. Умее да отклонява правилно топката. Досега не е направил невероятен пропуск. Недостатък е, че в отделни моменти се изолира от играта и не е толкова полезен при пресата. Каранга беше футболно нагъл, изобщо не му пукаше, влизаше и газеше на терена, а и общуваше с публиката. Coy не е толкова емоционален играч.

Снимка 393798

Източник: LAP.bg

ЦСКА има проблем с постоянството по десния фланг на атаката. Джеси и Жоржиньо се редуват в тази зона, но не са се доказали като безспорни фигури в състава. Има моменти, в които Джеси като че ли "изчезва" от терена, а в други ситуации пък е неудържим. Жоржиньо има отлична бързина, пробивен е, но е по-лимитиран технически, а има и какво да работи върху финализацията.

Крайна прогноза трудно може да се даде. Възможни са всякакви обрати. Победа за Купата ще даде и сериозен тласък за шампионатния мач", коментира Гочето в интервю за "Тема спорт".

Бивш акционер в ЦСКА: Срещу Лудогорец очаквам пак ексцесии

Бивш акционер в ЦСКА: Срещу Лудогорец очаквам пак ексцесии

"Не е като да няма какво да ни притеснява с този съдия", заяви Емил Димитров за Николай Йорданов