Медиите във Франция следят изкъсо ситуацията около Валентин Антов. 20-годишният бранител на ЦСКА е близо до трансфер в най-реномирания клуб в страната от историческа гледна точка, а и от към фенска маса - Олимпик (Марсилия).

Местна медия направи любопитен анализ на качествата на родния национал.

"Вярно е, че българското първенство остава много непознато за широката общественост. ЦСКА обаче остава еталон в страната, за който е играл носителят на Златната топка Христо Стоичков. Това е първенство, в което се залага много физическите единоборства. По отношение на Валентин Антов, младият защитник игра под наем в Болония през миналия сезон, появявайки се в игра в пет двубоя. Това бе първи опит за него в по-силно първенство, но италианският клуб не поиска да го закупи", пише peupleolympien.net.

Олимпик Марсилия хвърля на масата 3,5 милиона евро за Валентин Антов

Олимпик Марсилия хвърля на масата 3,5 милиона евро за Валентин Антов

Единственото, което остава да бъде уточнено, за да се финализира сделката е процентът, който ЦСКА ще получи при следваща продажба на бранителя

"Само на 20 години Антов показва голяма зрялост в играта си. Най-голямата му сила остава постоянната му готовност да се жертва за отбора. Той е силно отдаден на колектива. С впечатляващи физически качества Антов е истински лидер на терена и извън него. Истински професионалист, с решителност от стомана. Отличен е във въздушните дуели, въпреки това не е толкова убедителен в играта с топка в крака. Почти винаги пасовете му са точно, но нищо повече. Това е неговият стил, здраво се защитава. Не е най-бързият, но има добро позициониране. Няма съмнение, че Антов ще трябва да направи крачка напред в кариерата си и да изиграе в голямо европейско първенство като Лига 1", написаха още във Франция.

Различни източници твърдят, че Олимпик (Марсилия) е отправил оферта от 3,5 милиона евро за Антов.