Един от шефовете на ФК ЦСКА 1948 - Емил Коцев, очаква именно този клуб да спечели търга за емблемата. Двама бизнесмени обещали да помогнат това да стане реалност. Гриша Ганчев нямало да участва, според Коцев. Но, ако все пак участва и купи емблемата, тимът на Ганчев пак нямало да има нищо общо с ЦСКА...

Ето какво каза Коцев в Актуално студио "Дерби" днес:

"Идеята е да участваме както в търга за емблемата, така и в търга за марката. Имаме уверението на двама бизнесмени, на този етап няма да споменавам имена, че са готови да участват в тези търгове. Вярвам, че ще ги спечелим, тъй като близки до Ганчев казват, че той няма намерение да участва, защото ще наследи наказанията. Ние, започвайки от дъното, избягваме тези наказания. Ние искаме да си извървим пътя и молим да не бъдем канени никъде.

Има да се свършат много неща, да бъде назначен спортно-технически щаб и да започнем подготовка. Искаме да спазим модела на Барселона и клубът да бъде на феновете. Бяхме притиснати от времето, тъй като до петък трябваше да заявим стадион, на който да домакинстваме. Подписахме договор за стадиона в Лозен, защото само там успяхме. 

ЦСКА-София е носител на историята на Литекс и има четири титли. Дори и да купят емблемата, те пак нямат нищо общо с ЦСКА. Борислав Попов им го каза ясно. Ние претендираме за автентичност и искаме да наследим историята на клуба, който ще фалира до няколко дни. Няма кой да поеме пасивите на това дружество", каза Емил Коцев.