Днес Левски и ЦСКА ще изиграят последното Вечно дерби за сезона. 

"Сините" имат две победи над ЦСКА, а веднъж двубоят завърши без победител. Сега обаче трите точки са от изключителна важност за "армейците". При победа те ще запазят живи мечтите си за титла. 

Левски има илюзорни шансове за второто място, но пък ще се бори за най-важното - своята чест! Отборът показа това в Разград, а сега е длъжен да го повтори и срещу противника си от Борисовата градина.

"Какъв заряд има този мач? Не знам, защото Лудогорец може да си бие два пъти и всичко свършва", коментира железният защитник на ЦСКА от 80-те години Георги Димитров пред "Меридиан мач". 

"Затова не мисля, че дербито е толкова решаващ мач. ЦСКА изпуснаха много точки. Левски върви нагоре в последно време и може да им създаде доста проблеми. И двата отбора дават заявка, че в бъдеще може да бъдат конкуренти за титлата, но не и в момента. Затова утре (б.р. днес) ще бъде много сложно", продължи Джеки, както го наричат феновете.

"Напрежението може да изиграе ключова роля. ЦСКА се провали във всички мачове, когато то бе фактор. Просто посредствени футболисти трудно може да вземат решаващ мач. Левски няма да има такъв проблем, защото те са освободени психически. Вижте какво се случи на ЦСКА с Ботев за Купата. А това също бе много важен мач. Да, този мач е дерби. Дано и да има повече фенове на трибуните. Нормално е обаче да има и отлив. Просто привържениците на двата отбора изживяха толкова много разочарования в последно време. Не бива да ги съдим, ако са се отказали да гледат. Все си пожелаваме да стане хубав мач и дано се получи. Гледах обаче Лудогорец - Левски и не съм оптимист. Истината е, че водещите ни отбори показват футбол на много слабо ниво. Няма какво да се заблуждаваме и да говорим небивалици. Това е истината. А ЦСКА и Левски в последно време им остана само да се боричкат помежду си. Какво значение има дали си втори или трети? Никакво. Освен това ни омръзна да излизат след мачовете и само да се обясняват какво не се е получило. Стига. Има 20 000 на трибуните, излизаш, вземаш топката и с нея се обясняваш пред тях. Просто е. Няма смисъл от останалите приказки", завърши Димитров. 

Георги Илиев-Майкъла: ЦСКА бие Левски с 1:0, Бодуров не е непоклатима фигура

Георги Илиев-Майкъла: ЦСКА бие Левски с 1:0, Бодуров не е непоклатима фигура

"Левски игра за нас"