Нападателят на ЦСКА Дауда Бамба е готов да се завърне в игра в някоя от предстоящите контроли. 27-годишният футболист вече тренира на пълни обороти със своите съотборници на лагера в Белек и наставникът Саша Илич ще може да го използва съвсем скоро, пише "Тема спорт".

Очаква се котдивоарецът да вземе участие в последната проверка на "червените" в Турция - на 31 януари срещу Шахтьор (Караганди), или най-късно в тази на 5 февруари с Пирин (Благоевград) на "Армията", когато ще е официалното представяне на тима за пролетния дял от шампионата.

Бамба претърпя операция през ноември миналата година и проведе възстановяването си в Норвегия. 

Амос Юга: Добре е сега да губим, защото няма да се отпуснем в началото на полусезона

Амос Юга: Добре е сега да губим, защото няма да се отпуснем в началото на полусезона

Не сме доволни от загубата, но трябва да знаем, че това не е шампионата, споделя футболистът

В същото време единственото попълнение на ЦСКА до момента Тобиас Хайнц също е готов за игра. Норвежецът страдаше от вирусно заболяване в последните дни и това му попречи да вземе участие в контролите с Гурник Забже (3:2) и ЛАСК Линц (1:3). Той ще играе в предстоящата проверка с Астана в петък от 14:00 часа, след като тренира на пълни обороти с тима.

Не така стоят нещата с Бисмарк Чарлс. Нападателят продължава да се готви на облекчен режим и е малко вероятно да се появи в игра в някоя от проверките на "червените" в Турция. Както е известно, във вторник сутринта Асен Дончев напусна лагера на ЦСКА и се прибра в София за прегледи. Фланговият футболист няма да е на линия за старта на пролетния дял.