Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев е категоричен, че трансферът на Кирил Десподов в италианския Каляри не е изненадата, тъй като клубът винаги е правил сериозни продажби в чужбина.

Той коментира и награждаването на най-добрите спортисти на "червените" за 2018 година, като именно талантът на столичани бе отличен като №1.

В Италия засипват с похвали Десподов, сравниха го с Хоакин от Бетис

В Италия засипват с похвали Десподов, сравниха го с Хоакин от Бетис

Талантът на ЦСКА вече е част от Каляри

"Получи се хубаво тържество. Такива спортни клубове като нашия са десетина по целия свят. Говоря за цялостния принос - дали сме редица големи футболисти и стотици спортисти на най-високо ниво, олимпийски, световни, европейски шампиони... Трансферът на Десподов не е изненада, защото винаги е имало сериозни продажби от страна на ЦСКА. Стоичков, Пенев, Костадинов, Лечков... ЦСКА е добра марка. Всеки знае, че се работи добре в клуба. ЦСКА спомага за професионалното лице на българския спорт и футбол. ЦСКА продължава да прави сериозни сделки в последните години. Желая здраве на Десподов, а и сега на ръководството ще му е по-спокойно, тъй като има много задачи.

Тозе от Витория Гимараеш заменя Кирил Десподов в ЦСКА?

Футболист на Витория Гимараеш заменя Кирил Десподов в ЦСКА?

Младокът беше продаден на Каляри за рекордна сума

Нека Десподов да се нагласи бързо към обстановката в Италия. Трябва да има голяма лична дисциплина, а да спазва и наредбите на самото дружество, на президента, на треньора... Той тези неща ги знае много добре. Беше професионалист в ЦСКА, сега ще е два пъти повече професионалист. Трябва да се доказва и да защитава себе си", сподели Пената, цитиран от "Тема спорт".